Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vepřové kostky osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a opečeme v pánvi s rozpáleným olejem.
Mezitím připravíme základ. Do rozehřátého hrnce nalijeme olej a dosklovata orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Kmín dáme do hmoždíře, nadrtíme nahrubo a přidáme k cibuli. Mrkev nakrájíme na menší kousky, přidáme k základu v hrnci a podlijeme mrkvovou šťávou.
Jakmile je maso orestované, stáhneme plamen, podlijeme trochou vývaru a přendáme do hrnce s připraveným mrkvovým základem. Přilijeme trochu vývaru, aby bylo maso ponořené. Dusíme pod pokličkou doměkka asi 45 minut.
Před dokončením vmícháme metličkou do omáčky máslo, čímž se omáčka zjemní a zahustí.
Asi ⅓ lahůdkové cibulky (zelenou část) nakrájíme na kolečka a přidáme do omáčky, zbylou cibulku v celku orestujeme v rozpálené pánvi s olejem, osolíme a opepříme.
Maso servírujeme i s omáčkou do hlubšího talíře a ozdobíme orestovanou lahůdkovou cibulkou. Podáváme s dušenou rýží nebo vařenými, šťouchanými či pečenými bramborami.