Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod.

Dušené hovězí plátky na červeném víně s tarhoňou

Dušené hovězí plátky z kýty jsou skvělou pochoutkou, se kterou neuděláte ostudu ani na nedělním rodinném obědě. Když k tomu ale přidáte trochu červeného vína, máte sváteční hostinu zaručenou. Přesně takový recept připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Naučíte se, jak maso správně očistit a nakrájet na rovnoměrné plátky, i jak je posléze dusit v rajčatové omáčce s červeným vínem. Jako přílohu si připravíte tarhoňu se špenátem. Pokud nevíte, o co se jedná, tak vězte, že to je těstovina připravovaná zejména v Maďarsku a Slovensku. A k hovězímu masu se skvěle hodí! 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg hovězí kýty Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s černým pepřem Kania
  • 2 × lžíce hladké mouky Belbake
  • olivový olej Primadonna
  • 5 × stroužků česneku
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 2 × lžíce rajčatového protlaku Kania
  • 250 ml červeného suchého vína Bordeaux
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 300 g tarhoni Tiradell
  • 125 g baby špenátu

POSTUP

Maso očistíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, nařežeme šlachy a ochutíme solí a pepřem. Plátky z obou stran obalíme v mouce a opékáme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova. Přidáme nasekaný česnek a nakrájené bílé části lahůdkové cibulky a chvíli restujeme. Maso přendáme do zapékací mísy. K cibulce s česnekem přidáme protlak, který zprudka zarestujeme a zalijeme vínem. Omáčku osolíme, opepříme, promícháme a krátce povaříme. Přilejeme vroucí vodu, a podle potřeby osolíme a opepříme. Zjemníme 1 lžící másla, které necháme rozpustit a připravenou omáčkou přelijeme maso v pekáči. Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 60–90 minut. Během pečení podle potřeby přiléváme horkou vodu. 

Když se maso peče připravíme tarhoňu. Do hrnce dáme olej, přisypeme tarhoňu, osolíme, opepříme a za občasného míchání restujeme, dokud nezíská zlatavou barvu. Zalijeme vroucí vodou a vaříme doměkka. Před koncem přihodíme 1 lžíci másla, promícháme a přidáme špenát. 

Dušené hovězí plátky s omáčkou servírujeme se špenátovou tarhoňou. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU