Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod.

Dušené hovězí dršťky s fazolkami

Dršťky si zamilujete, když budete vědět, jak je správně připravit. A přesně za tímto účelem natočil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na dršťky s fazolemi a kořenovou zeleninou. Kromě té najdete v dršťkovém ragú i pálivou papričku, takže je celé jídlo příjemně pikantní. Navíc, díky tomu, že jsou dršťky dušené, jsou krásně měkké. Pochutnáte si na nich nejlépe s krajícem opečeného chleba nebo s jinou vaší oblíbenou přílohou.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
7

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 × mrkev
  • 3 × petržel
  • 1 × cibule
  • 3 × řapíky celer
  • olivový olej Primadonna
  • 5 × kulička nové koření
  • 3 × bobkový list Kania
  • 2 × pálivá paprička
  • 6 × stroužek česnek
  • 1 × hrst sušené švestky Alesto
  • 1 × hrst sušené houby
  • 100 g velké strakaté fazole Campo Largo
  • 300 g hovězí dršťky
  • 100 ml červené suché víno
  • 400 g krájená loupaná rajčata Baresa
  • zeleninový vývar (nebo voda)
  • 1 × chléb (případně bezlepkový)
  • 1 × svazek lahůdková cibulka

POSTUP

Mrkev, petržel, cibuli a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na oleji. Do základu přihodíme nové koření, bobkové listy, 1 pálivou papričku a 5 stroužků nasekaného česneku. Přilijeme olej podle potřeby a restujeme dozlatova. 

Následně přidáme nasekané sušené švestky, houby, den předem namočené a scezené fazole a dršťky. Podlijeme vínem a chvíli vaříme, dokud se neodpaří alkohol. Přidáme rajčata z konzervy a zalijeme vývarem nebo vodou. 

Tip: Jak připravit domácí zeleninový vývar zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Promícháme, zakryjeme poklicí a vaříme, dokud fazole a dršťky nezměknou, přibližně 45 minut.

Chléb nakrájíme na krajíce a opečeme ho na oleji dokřupava. 

Dušené dršťky servírujeme v hlubokém talíři. Po povrchu posypeme nasekanou cibulkou, pálivou papričkou a podáváme s opečeným chlebem potřeným česnekem. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.