Dušená vepřová plec s mrkví, petrželí a kedlubnou

play Přehrát video recept
Dušená vepřová plec s mrkví, petrželí a kedlubnou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vepřová plec se dá snadno využít ve spoustě receptů a jeden takový uvařil i šéfkuchař Marcel Ihnačák. Ten připravil dušenou vepřovou plec s kořenovou zeleninou, které kromě mrkve kraluje trochu netradičně i kedlubna. Zatímco se plecko bude dusit ve směsi vlastní šťávy a bílého suchého vína, připravíte i přílohu v podobě na másle restovaných brambor s čerstvou pažitkou.

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 50 g vepřové sádlo Pikok
  • 2 × cibule
  • 4 × bobkový list Kania
  • 7 × kulička nové koření
  • 7 × kulička celý černý pepř Kania
  • 1 × svazek mrkev s natí
  • 1 × svazek petržel s natí
  • 1 × kedlubna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 5 × stroužek česnek
  • 1 kg vepřová plec Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × lžíce rajčatový protlak Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 100 ml bílé suché víno
  • 1 kg brambory
  • olivový olej Primadonna
  • 20 g máslo Pilos
  • čerstvá pažitka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 111 kJ / 745 kcal

Bílkoviny

40,40 g

Tuky

41,20 g

Vláknina

10,40 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

51,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci s rozehřátým sádlem orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme bobkové listy, nové koření a kuličky černého pepře. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, kedlubnu), ochutíme solí a pepřem a restujeme dozlatova. Přihodíme nakrájený česnek na plátky a očištěné na kostky nakrájené maso. Restujeme, dokud se maso nezatáhne. 

02.Přidáme protlak, opět orestujeme, dochutíme nasekaným rozmarýnem, podlijeme bílým suchým vínem a vaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka.

03.Očištěné brambory nakrájíme na kostky a uvaříme je v hrnci s osolenou vodou.

04.V pánvi s olejem a máslem orestujeme scezené vařené brambory a posypeme nasekanou pažitkou. 

05.Servírujeme dušenou vepřovou plec s opečenými bylinkovými brambory.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo