Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Vepřová plec se dá snadno využít ve spoustě receptů a jeden takový uvařil i šéfkuchař Marcel Ihnačák. Ten připravil dušenou vepřovou plec s kořenovou zeleninou, které kromě mrkve kraluje trochu netradičně i kedlubna. Zatímco se plecko bude dusit ve směsi vlastní šťávy a bílého suchého vína, připravíte i přílohu v podobě na másle restovaných brambor s čerstvou pažitkou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 111 kJ / 745 kcal
Bílkoviny
40,40 g
Tuky
41,20 g
Vláknina
10,40 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
51,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci s rozehřátým sádlem orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme bobkové listy, nové koření a kuličky černého pepře. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, kedlubnu), ochutíme solí a pepřem a restujeme dozlatova. Přihodíme nakrájený česnek na plátky a očištěné na kostky nakrájené maso. Restujeme, dokud se maso nezatáhne.
02.Přidáme protlak, opět orestujeme, dochutíme nasekaným rozmarýnem, podlijeme bílým suchým vínem a vaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka.
03.Očištěné brambory nakrájíme na kostky a uvaříme je v hrnci s osolenou vodou.
04.V pánvi s olejem a máslem orestujeme scezené vařené brambory a posypeme nasekanou pažitkou.
05.Servírujeme dušenou vepřovou plec s opečenými bylinkovými brambory.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT