V hrnci s rozehřátým sádlem orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme bobkové listy, nové koření a kuličky černého pepře. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, kedlubnu), ochutíme solí a pepřem a restujeme dozlatova. Přihodíme nakrájený česnek na plátky a očištěné na kostky nakrájené maso. Restujeme, dokud se maso nezatáhne.
Přidáme protlak, opět orestujeme, dochutíme nasekaným rozmarýnem, podlijeme bílým suchým vínem a vaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka.
Očištěné brambory nakrájíme na kostky a uvaříme je v hrnci s osolenou vodou.
V pánvi s olejem a máslem orestujeme scezené vařené brambory a posypeme nasekanou pažitkou.
Servírujeme dušenou vepřovou plec s opečenými bylinkovými brambory.