Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vepřovou kýtu opláchneme a očistíme. Maso rozřízneme na 4 větší kusy. Do každého kusu masa vytvoříme nožem 2 zářezy a do každého zářezu vložíme 1 stroužek česneku a 1 bobkový list. Prošpikované maso důkladně osolíme a opepříme. Do rozpáleného hrnce dáme 2 lžíce vepřového sádla a maso opečeme ze všech stran dozlatova. Přisypeme třtinový cukr, který necháme zkaramelizovat. Maso zalijeme balsamicem a počkáme, až se část odpaří (asi 1 minutu). Následně maso podlijeme polovinou vývaru, přikryjeme a za pravidelného podlévání vývarem pomalu dusíme asi 45 minut, až maso zcela změkne. Hotové maso položíme na talíř. Do omáčky přidáme 1 lžíci másla a necháme chvíli vařit, aby omáčka zhoustla.
Brokolici rozdělíme na růžičky, necháme chvíli odležet ve studené vodě, scedíme a uvaříme v osolené vroucí vodě 5 až 7 minut do poloměkka. Po vyndání z vody pokapeme olivovým olejem. Čepelí nože rozmačkáme 5 stroužků česneku a nakrájíme nadrobno. Česnek krátce osmažíme na pánvi na olivovém oleji. Přidáme uvařenou brokolici, osolíme, opepříme a chvíli spolu restujeme.
Na talíř poklademe růžičky brokolice. Maso nakrájíme na menší kusy a položíme na brokolici. Celé přelijeme připravenou omáčkou a pokapeme olivovým olejem.