Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omyté a osušené kuřecí maso vykostíme a nakrájíme na menší kousky, které osolíme a opepříme.
Tip: Vykosťovat kuřecí stehna se naučíte v Kulinářské akademii Lidlu. Podívejte se na naše video.
Maso obalíme v hladké mouce a restujeme v hrnci s větším množstvím rozpáleného olivového oleje dozlatova, přidáme mrkev a petržel nakrájenou na hranolky. Osolíme, opepříme a ochutíme bobkovým listem a lístky šalvěje. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, promícháme a chvíli opékáme. Přidáme na větší kousky nakrájené žampiony a podlijeme vínem. Počkáme, až se odpaří alkohol, přilijeme vodu a vaříme pod pokličkou na mírném plameni asi 30 minut doměkka.
Tip: Je-li šťáva příliš řídká, můžeme ji zahustit tmavší jíškou, kterou připravíme ze 2 lžic hladké mouky.
Jáhly uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Přendáme do mísy, přidáme pár kapek olivového oleje, 1 lžíci másla a nadrobno nasekanou petrželovou nať. Osolíme, opepříme a zlehka promícháme.
Dušené kuřecí kousky s kořenovou zeleninou a houbami podáváme s jáhly.