Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si tradiční polévku v netradičním podání Marcela Ihnačáka – dršťkovou polévku s batáty. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 110 kJ / 504 kcal
Bílkoviny
22,80 g
Tuky
11,40 g
Vláknina
8,90 g
Sůl
4,80 g
Sacharidy
75,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nadrobno nakrájenou cibuli restujeme v rozehřátém hrnci s olivovým olejem. Po chvíli přidáme 4 nadrobno nakrájené stroužky česneku, řapíkatý celer a pálivou papričku, ze které odstraníme semínka, osolíme a opepříme.
02.Jakmile je základ opečený dozlatova, přidáme rajčatový protlak a chvíli restujeme. Přidáme na větší kostky nakrájené batáty, podlijeme vínem a dusíme, až se odpaří alkohol. Podlijeme vývarem, promícháme a přidáme papriku nakrájenou na stejně velké kousky jako batáty a předvařené dršťky. Podle potřeby osolíme, opepříme, přilijeme rajčata z konzervy a vaříme doměkka na mírném ohni asi 20 minut.
03.Dršťkovou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí. Jako příloha se hodí do křupava opečené krajíce chleba potřené česnekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT