Dršťková polévka s batáty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si tradiční polévku v netradičním podání Marcela Ihnačáka – dršťkovou polévku s batáty. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × větší cibule
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 5 × stroužků česneku
  • 3 × stonky řapíkatého celeru
  • 1 × pálivá paprička
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 50 g rajčatového protlaku Mikado
  • 500 g batátů
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 3 × červené špičaté papriky
  • 500 g krájených předvařených drštěk
  • 1 × konzerva krájených loupaných rajčat Freshona
  • čerstvá petrželová nať
  • 1 × bochník chleba

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 110 kJ / 504 kcal

Bílkoviny

22,80 g

Tuky

11,40 g

Vláknina

8,90 g

Sůl

4,80 g

Sacharidy

75,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Nadrobno nakrájenou cibuli restujeme v rozehřátém hrnci s olivovým olejem. Po chvíli přidáme 4 nadrobno nakrájené stroužky česneku, řapíkatý celer a pálivou papričku, ze které odstraníme semínka, osolíme a opepříme.

02.Jakmile je základ opečený dozlatova, přidáme rajčatový protlak a chvíli restujeme. Přidáme na větší kostky nakrájené batáty, podlijeme vínem a dusíme, až se odpaří alkohol. Podlijeme vývarem, promícháme a přidáme papriku nakrájenou na stejně velké kousky jako batáty a předvařené dršťky. Podle potřeby osolíme, opepříme, přilijeme rajčata z konzervy a vaříme doměkka na mírném ohni asi 20 minut.

Servírování

03.Dršťkovou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí. Jako příloha se hodí do křupava opečené krajíce chleba potřené česnekem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo