Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do misky ke změklému máslu přidáme mletou papriku, nadrobno nasekanou papričku zbavenou semínek, lístky čerstvého tymiánu a petrželku nasekanou najemno. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
Steaky z obou stran opepříme. Grilujeme v rozpálené pánvi na troše olivového oleje z každé strany asi 5 minut. Odstavíme z ohně, ochutíme citrónovou šťávou, z obou stran osolíme a pokapeme olivovým olejem. Přikryjeme alobalem a necháme odpočívat 2 - 3 minuty. Na závěr dáme na každý steak lžíci připraveného pikantního másla a počkáme, dokud se nerozpustí. Steaky před servírováním dranžírujeme – tzn. nakrájíme na tenké plátky a osolíme.
K omyté a osušené rukole přidáme na menší kousky nakrájenou lahůdkovou cibulku, na čtvrtky nakrájená cherry rajčata, oloupaná dýňová semínka a hoblinky sýra cheddar. Ochutíme citrónovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem. Zlehka promícháme.
Krajíce chleba opečeme v grilovací pánvi na troše olivového oleje z obou stran dozlatova. Každý krajíc potřeme stroužkem česneku.
Na mělký talíř naservírujeme rukolový salát, na něj rozložíme na tenké plátky nakrájený rump steak. Posypeme hoblinkami sýra cheddar a dýňovými semínky. Jako přílohu podáváme grilovanou bruschettu.