V hrnci povaříme mléko, ještě teplé nalijeme na mák nasypaný v misce a necháme asi 30 minut odpočívat. Z máku opatrně slijeme přebytečné mléko a pomeleme najemno. Přidáme med, rozinky, mandlové plátky, nastrouhanou pomerančovou kůru a nasekané vlašské ořechy. Vše důkladně promícháme.
Z mouky, vajec a vody zpracujeme těsto, které na pomoučněném válu vyválíme na plát silný 2 až 3 mm, poté těsto krájíme na pruhy široké asi 3 cm. Poklademe na sebe a šikmo krájíme na úzké nudle. Vaříme v osolené vroucí vodě po částech, aby se nelepili. Nudle jsou hotové, když vyplavou na hladinu. Pomocí děravé lžíce přendáme do mísy. Vmícháme lžíci másla, které nudle spojí, a poté připravenou makovou směs.
Domácí nudle s mákem podáváme ozdobené vlašskými ořechy.
Halloweenské dýňové lucerničky jsou sice doménou spíše anglosaských zemí, v posledních letech si ale našly cestu i do českých domácností.
Blíží se Halloween a s ním děsivě dobrá hostina, na kterou se nezapomíná! Proměňte letos klasické menu ve strašidelné, které pobaví, ale i zachutná.
Halloween je především americký svátek, ale zabydluje se i v Evropě. Máme pro vás zábavný způsob, jak si s dětmi užít Halloween tak trochu po česku.