Kuchyně
Česká
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Pokročilý
Péct s dětmi je vždy radost, proto vyzkoušejte nejnovější dort Markéty Krajčovičové se včelkami z broskví. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 783 kJ / 426 kcal
Bílkoviny
7,30 g
Tuky
24,70 g
Vláknina
1,50 g
Sůl
0,22 g
Sacharidy
44,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z bílků ušleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme 2 lžíce vlažné vody, přimícháme mouku a nakonec sníh. Vzniklé těsto přendáme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 20 minut. Upečený piškot necháme vychladnout, sundáme z pečicího papíru a vrátíme do formy.
02.Do hrnce nalijeme 400 ml smetany. Ve zbývajících 100 ml rozmícháme pudinkový prášek a za stálého míchání přilijeme do horké smetany. Stáhneme z ohně, vmícháme 100 g na kousky nasekané bílé čokolády a nakonec změklé máslo. Rozmícháme v hladký krém a ještě teplý nalijeme na piškot ve formě. Na krém rovnoměrně rozprostřeme 300 g na kostičky nakrájených broskví a 5 celých polovin. Vložíme na 30 minut do lednice ztuhnout.
03.Na pečicí papír vytvoříme z rozpuštěné čokolády na vaření hlavičky, z bílé křidélka a necháme zatuhnout. Želatinu uvaříme dle návodu a nalijeme do formy na krém s broskvemi. Dort vložíme do lednice nejlépe přes noc ztuhnout. Po zatuhnutí dozdobíme broskve a vytvoříme včeličky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT