Dětský dort
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Péct s dětmi je vždy radost, proto vyzkoušejte nejnovější dort Markéty Krajčovičové se včelkami z broskví. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Tagy

Dorty

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Korpus

  • 4 × vejce "M"
  • 80 g cukru krystal Castello
  • 2 × lžíce vlažné vody
  • 80 g hladké mouky Castello

Krém

  • 500 ml čerstvé smetany (12 % tuku) Pilos
  • 40 g pudinku s vanilkovou příchutí Belbake
  • 125 g másla Pilos
  • 150 g bílé čokolády Fin Carré
  • 600 g broskví

Dort

  • 350 ml horké vody
  • 75 g želatiny s pomerančovou příchutí Castello
  • 50 g čokolády na vaření Fin Carré

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 783 kJ / 426 kcal

Bílkoviny

7,30 g

Tuky

24,70 g

Vláknina

1,50 g

Sůl

0,22 g

Sacharidy

44,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Korpus

01.Z bílků ušleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme 2 lžíce vlažné vody, přimícháme mouku a nakonec sníh. Vzniklé těsto přendáme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 20 minut. Upečený piškot necháme vychladnout, sundáme z pečicího papíru a vrátíme do formy.

Krém

02.Do hrnce nalijeme 400 ml smetany. Ve zbývajících 100 ml rozmícháme pudinkový prášek a za stálého míchání přilijeme do horké smetany. Stáhneme z ohně, vmícháme 100 g na kousky nasekané bílé čokolády a nakonec změklé máslo. Rozmícháme v hladký krém a ještě teplý nalijeme na piškot ve formě. Na krém rovnoměrně rozprostřeme 300 g na kostičky nakrájených broskví a 5 celých polovin. Vložíme na 30 minut do lednice ztuhnout.

Dort

03.Na pečicí papír vytvoříme z rozpuštěné čokolády na vaření hlavičky, z bílé křidélka a necháme zatuhnout. Želatinu uvaříme dle návodu a nalijeme do formy na krém s broskvemi. Dort vložíme do lednice nejlépe přes noc ztuhnout. Po zatuhnutí dozdobíme broskve a vytvoříme včeličky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo