Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Cuketové hranolky s krůtím masem a ořechy

Výborný recept na cuketové hranolky s krůtím masem na grilu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g krůtích prsou v celku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 200 g pomazánky z čerstvého sýru Goldessa classic
  • čerstvý tymián
  • 1 × hrst směsi ořechů Alesto
  • 1 × citron (kůra + šťáva)
  • 2 × cukety
  • 4 × stroužky česneku
  • 250 g cherry rajčat (červené, žluté)
  • čerstvá bazalka nebo listová petržel
  • palička na maso
  • gril

POSTUP

Očistěné maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a prsty vmasírujeme. Postup zopakujeme i na druhé straně a grilujeme na rozehřátém grilu. Když jsou plátky masa z jedné strany ugrilované do zlatohněda, otočíme je, na vrch pomocí lžičky rozprostřeme pomazánku z čerstvého sýra, posypeme tymiánem, směsí ořechů, kůrou z citronu a grilujeme do zlatova.

Z umytých a osušených cuket odstraníme konce, nakrájíme je podélně na širší plátky a potom na hranolky. Česnek nasekáme nadrobno a opékáme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Po chvíli přidáme cuketové hranolky, nasekaný tymián, sůl a pepř. Cherry rajčata překrojíme napůl, přidáme k cuketě do pánve a restujeme dokud cuketa a rajčata nezměknou. Na závěr ochutíme citronovou šťávou a bazalkou nebo listovou petrželí.

Servírování:

Na talíř naservírujeme porci cuketových hranolek a na vrch položíme plátek ugrilovaného masa.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.