Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Cuketa plněná mletým masem s rajčatovým ragú

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na cuketu plněnou mletým masem s rajčatovým ragú. Recept najdete v Kuchyni Lidlu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Masové ragú

  • 400 g mletého masa mix Čerstvá porce
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • olivový olej Primadonna
  • 5 bobkových listů Mikado
  • špetka oregana Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 400 g loupaných krájených rajčat Freshona

Plněné cukety

  • 4 menší cukety
  • 70 g sýra ementál Milbona
  • 70 g sýra Grana Padano Lovilio
  • 70 g sýra gorgonzola dolce Lovilio
  • 100 g strouhanky Castello
  • 2 polév. lž. mleté ostré papriky Mikado
  • 1 polév. lž. čerstvé petrželky
  • 100 ml vody

Rajčatové ragú

  • 150 g čerstvých rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvá bazalka
  • 1 polév. lž. másla Pilos
  • zapékací mísa
  • velká pánev
  • struhadlo

POSTUP

Masové ragú

Nahrubo nakrájenou cibuli a 5 stroužků česneku orestujeme v rozpálené pánvi s trochou olivového oleje dosklovata. Přidáme mleté maso a restujeme, až se maso rozpadne na drobné kousky. Ochutíme bobkovými listy, oreganem, solí a pepřem. Když je maso orestované, vmícháme rajčata z plechovky a dusíme na mírném plameni aspoň 30 minut doměkka. Hotové ragú by mělo být sušší nežli např. ragú Bolognese.

Plněné cukety

Cukety omyjeme, zakrojíme špičky, podélně rozpůlíme a vydlabeme. Naskládáme do zapékací mísy, dobře osolíme, opepříme a naplníme připraveným masovým ragú. Všechny druhy sýra nastrouháme do mísy a smícháme se strouhankou, mletou paprikou a nasekanou petrželkou. Připravenou sýrovou směsí posypeme plněné cukety v zapékací míse. Podlijeme vodou a dáme na asi 10 až 20 minut zapéct do trouby předehřáté na 220 °C. Pár minut před dokončením na troubě zapneme gril.

Rajčatové ragú

Oloupaná rajčata zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Najemno nasekaný stroužek česneku krátce zpěníme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut pomalu dusit. Přidáme asi 6 nakrájených lístků bazalky. Podle potřeby můžeme přidat ještě asi 2 lžíce olivového oleje a zjemníme 1 lžící másla.

Servírování

Na talíř servírujeme rajčatové ragú, navrch položíme plněnou cuketu, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme lístkem čerstvé bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU