Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažnou vodu, přisypeme mouku a nakonec vmícháme sníh. Těsto přelijeme na plech s pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 12 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Smícháním rozehřáté čokolády, horké smetany a medu připravíme ganache.
Z vychladlého piškotového těsta sundáme pečicí papír a odřízneme okraje. Těsto opatrně vložíme do formy na srnčí hřbet, ořízneme podél okraje formy a lehce zatlačíme. Piškot zalijeme tenkou vrstvou ganache, rozetřeme a dáme ztuhnout do lednice.
Marcipánovou hmotu propracujeme a vyválíme na tenkou placku. Průběžně podsypáváme škrobem, aby se marcipánová hmota nepřilepila na pracovní plochu. Vyválený plát přeneseme do formy na ztuhlou ganache, přitlačíme a odřízneme přečnívající okraje.
Na marcipánovou hmotu nalijeme a rozetřeme zbylou ganache (asi 3 lžíce necháme na potření tunelu), navrch položíme piškotové těsto a odřízneme podle velikosti formy. Celý tunel dáme ztuhnout do mrazáku.
Po ztuhnutí vyklopíme, pomažeme povrch tunelu zbylou ganache a posypeme kakaem.
Servírujeme vychlazené a nakrájené na tenké plátky.