Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V robotu smícháme olej, cukr a žloutky. Po chvíli přilijeme za stálého míchání smetanu a necháme chvíli stát. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou za stálého míchání nalijeme (trochu vychladlou) do robota k připravené směsi. Postupně přidáváme i mouku smíchanou s kypřicím práškem. Z bílků vyšleháme sníh, který velmi opatrně k těstu metličkou přimícháme. Do vymazané a vysypané dortové formy přelijeme vzniklé těsto a pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 45 minut. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnout.
V rendlíku lehce promícháme višňový džem s bílým vínem. Přivedeme k varu.
Vychladlý korpus přendáme na širší talíř a 2x podélně rozkrojíme - vzniknou tři části. Spodní část korpusu přelijeme (nejlépe naběračkou) připravenou náplní z višní a vína (náplň nalijeme na střed a roztíráme nožem), přiklopíme druhou částí korpusu a stejný postup opakujeme i u druhé a třetí (horní) vrstvy. Náplň rozetřeme i po okrajích dortu a necháme v lednici chvíli ztuhnout.
V rendlíku rozehřejeme máslo (nevaříme), přisypeme prosátý moučkový cukr, zamícháme a stáhneme teplotu vařiče. Přidáme prosáté kakao, promícháme a přilijeme Tuzemák a horkou vodu. Polevu důkladně promícháme a přelijeme dort. Necháme zatuhnout a zdobíme dle fantazie - např. čerstvým ovocem.