Čokoládovo-ořechové jednohubky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

25 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Čokoládovo-ořechové jednohubky jsou vtipným nápadem na dezert. Vyzkoušejte tento netradiční recept Markéty Krajčovičové!

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 25 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Korpus

  • 3 × vejce "M"
  • 125 g cukru krystal Castello
  • 50 ml vlažné vody
  • 100 ml rostlinného oleje Promienna
  • 125 g polohrubé mouky Castello
  • 7 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • 2 × lžíce holandského kakaa na pečení Castello

Čokoládovo-ořechová směs

  • 150 g vlašských ořechů Alesto
  • 100 g hořké čokolády Bellarom
  • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 1 × lžíce květového medu Marlene
  • 40 g másla Pilos

Na ozdobu

  • 100 g bílé čokolády Fin Carré
  • 300 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 50 g strouhaného kokosu ATCO na ozdobení

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 127 kJ / 269 kcal

Bílkoviny

4,00 g

Tuky

19,00 g

Vláknina

2,50 g

Sůl

0,16 g

Sacharidy

22,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Korpus

01.Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme v robotu s cukrem a za stálého šlehání přilijeme vodu a olej. Přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a přidáme sníh z bílků. Těsto nalijeme na pečicím papírem vyložený plech a nerozetřeme. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 30-35 minut.

Čokoládovo-ořechová směs

02.Hořkou čokoládu dáme do hrnce a spolu se smetanou rozehřejeme na mírném plameni. Po chvíli přidáme med a rozpuštěné máslo. Do misky nadrobíme upečený korpus a smícháme se 100 g najemno nasekaných ořechů. Poté přimícháme čokoládovou směs a důkladně promícháme.

Jednohubky

03.Rukama vytvoříme kuličky o průměru asi 3 cm a vložíme je do lednice ztuhnout. Mezitím vytvoříme na pečicí papír ozdoby z rozpuštěné bílé čokolády, které taktéž vložíme do lednice ztuhnout. Do jednotlivých kuliček poté zapíchneme do (rozpuštěné hořké) čokolády namočenou špejli, aby byla jednohubka lépe připevněna. Po chvíli ji namočíme celou do předem rozpuštěné hořké čokolády a ihned zdobíme kokosem, nahrubo rozkrájenými ořechy nebo ozdobami z bílé čokolády.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo