Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme v robotu s cukrem a za stálého šlehání přilijeme vodu a olej. Přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a přidáme sníh z bílků. Těsto nalijeme na pečicím papírem vyložený plech a nerozetřeme. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 30-35 minut.
Hořkou čokoládu dáme do hrnce a spolu se smetanou rozehřejeme na mírném plameni. Po chvíli přidáme med a rozpuštěné máslo. Do misky nadrobíme upečený korpus a smícháme se 100 g najemno nasekaných ořechů. Poté přimícháme čokoládovou směs a důkladně promícháme.
Rukama vytvoříme kuličky o průměru asi 3 cm a vložíme je do lednice ztuhnout. Mezitím vytvoříme na pečicí papír ozdoby z rozpuštěné bílé čokolády, které taktéž vložíme do lednice ztuhnout. Do jednotlivých kuliček poté zapíchneme do (rozpuštěné hořké) čokolády namočenou špejli, aby byla jednohubka lépe připevněna. Po chvíli ji namočíme celou do předem rozpuštěné hořké čokolády a ihned zdobíme kokosem, nahrubo rozkrájenými ořechy nebo ozdobami z bílé čokolády.