Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nejprve nafoukneme balónky do požadované velikosti. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a namočíme do ní balónky asi do 1/3 jejich výšky. Necháme chvíli ztuhnout a postup ještě jednou zopakujeme. Na pečicí papír dáme pomocí lžíce trochu čokolády. Rozetřeme do tvaru kolečka, které poslouží jako podstavec mističky. Namočený balónek na něj postavíme čokoládovým dnem a vložíme do mrazáku ztuhnout. Po vyndání balónky propíchneme a odstraníme je ze vzniklé mističky. Pokud používáme silikonové formičky, štětečkem (rovněž dvakrát) vymažeme vnitřní stěnu a dno formičky. Po ztuhnutí čokoládu od formičky oddělíme.
V misce ušleháme mascarpone s moučkovým cukrem a pomocí cukrářského sáčku nebo lžíce naplníme připravené čokoládové mističky.
Ozdobíme strouhanou čokoládou a Tofíkem, případně čokoládovou ozdobou, kterou snadno vytvoříme nalitím rozpuštěné čokolády do „žlábku” libovolného tvaru (např. srdíčka) v cukru krystal.
Tip: Jestli se v čokoládové mističce vytvoří na dně nebo ve stěně dírka, můžeme zalepit zbylou čokoládou.