Čokoládové mističky
Markéta Krajčovičová
Doba přípravy45 min.

Čokoládové mističky

Originální dezert v podobě mističek z čokolády na vás čeká v Lidl Cukrárně. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Mističky

  • 2 balení hořké čokolády na vaření Belbake + čokoláda na ozdobu

Krém

  • 2 balení mascarpone Lovilio
  • 100 g moučkového cukru Castello
  • 3 oplatky s karamelem Tofík Tastino
  • pečicí papír
  • nafukovací balónky nebo silikonové mističky
  • cukrářský štětec
  • cukrářský sáček
  • provázek
  • šlehač

POSTUP

Čokoládové mističky

Nejprve nafoukneme balónky do požadované velikosti. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a namočíme do ní balónky asi do 1/3 jejich výšky. Necháme chvíli ztuhnout a postup ještě jednou zopakujeme. Na pečicí papír dáme pomocí lžíce trochu čokolády. Rozetřeme do tvaru kolečka, které poslouží jako podstavec mističky. Namočený balónek na něj postavíme čokoládovým dnem a vložíme do mrazáku ztuhnout. Po vyndání balónky propíchneme a odstraníme je ze vzniklé mističky. Pokud používáme silikonové formičky, štětečkem (rovněž dvakrát) vymažeme vnitřní stěnu a dno formičky. Po ztuhnutí čokoládu od formičky oddělíme.

Krém

V misce ušleháme mascarpone s moučkovým cukrem a pomocí cukrářského sáčku nebo lžíce naplníme připravené čokoládové mističky.

Servírování

Ozdobíme strouhanou čokoládou a Tofíkem, případně čokoládovou ozdobou, kterou snadno vytvoříme nalitím rozpuštěné čokolády do „žlábku” libovolného tvaru (např. srdíčka) v cukru krystal.

TIP

Jestli se v čokoládové mističce vytvoří na dně nebo ve stěně dírka, můžeme zalepit zbylou čokoládou.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU