Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Čočku propláchneme studenou vodou a s bobkovými listy vaříme ve vodě přibližně 20 minut (dáváme pozor, aby se nerozvařila). V rozehřáté pánvi s olivovým olejem restujeme cibuli nakrájenou na měsíčky. Očistěný celer nakrájíme na tenké hranolky a přidáme k cibuli restovat. Ochutíme solí a pepřem. Potom postupně přidáme česnek nasekaný nadrobno a rajčata na poloviny nebo čtvrtiny. Po chvíli přisypeme uvařenou čočku a promícháme. Těsně před dokončením přidáme lžíci másla a necháme rozpustit. Před servírováním přimícháme polníček.
Tip: Salát můžeme podávat i za studena.
V rozehřáté grilovací pánvi s olivovým olejem restujeme osolené a opepřené podkovičky z obou stran do zlatohněda. Těsně před dokončením přidáme lžíci másla a necháme rozpustit. Na závěr pokapeme citronovou šťávou.
Na talíř naservírujeme porci salátu, na něj položíme lososa a přelijeme výpekem.