Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Droždí rozdrobíme, smícháme s cukrem a teplým mlékem. Dáme na 15 minut stranou, dokud kvásek nezačne kynout.
Mouku se solí prosijeme na vál, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Postupně přiléváme olivový olej a vodu. Hotové těsto odložíme na teplé místo na cca 1 a 1/2 hodiny a necháme kynout (dokud nezdvojnásobí svůj objem).
Červenou a bílou cibuli nakrájíme na kroužky a dozlatova orestujeme na oleji. Slaninu osmažíme, obě suroviny promícháme v misce a necháme vychladnout. Přidáme smetanu, vyšlehaná vejce a nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme, přidáme kmín a důkladně promícháme.
Vykynuté těsto lehce vyválíme na válu posypaném moukou. Přendáme na plech vyložený papírem nebo vysypaný moukou a necháme odpočívat ještě 15 minut. Cibulovou směs rovnoměrně poklademe na těsto a posypeme nasekanou mladou cibulkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 30-35 minut.