Marcel Ihnačák
Doba přípravy35 min.

Chlebíčky s tofu pomazánkou

Chlebíčky pro vegetariány s dvěma druhy tofu pomazánek. Připravte si neobvyklou verzi tradičních chlebíčků se sušenou šunkou, chilli papričkami, fenyklem a kaki.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
30

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pomazánka z uzeného tofu

  • 180 g uzeného tofu Chef Select
  • 250 g tučného roztíratelného tvarohu Pilos
  • 2 × vařené žloutky
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Pomazánka z bílého tofu

  • 180 g bílého tofu Chef Select
  • 250 g tučného roztíratelného tvarohu Pilos
  • 2 × vařené žloutky
  • 1 × stroužek česneku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × hrst čerstvé bylinky (bazalka, máta, listová petržel)

Dále budeme potřebovat

  • 3 × bagety nebo jiné pečivo
  • 100 g sušené šunky Jamón Serrano Reserva Dulano Selection
  • 1 × fenykl
  • 2 × pálivé papričky
  • 1 × lahůdková cibulka
  • 1 × kaki
  • 1 × svazek ředkviček
  • sekací mixér

POSTUP

Pomazánka z uzeného tofu:

Uzené tofu nakrájíme na menší kousky a spolu s tvarohem, žloutky z uvařených vajec, solí a pepřem rozmixujeme dohladka.

Pomazánka z bílého tofu:

Bílé tofu také nakrájíme na menší kousky a spolu s tvarohem, žloutky z uvařených vajec, nasekaným česnekem, solí, pepřem a lístky bylinek rozmixujeme dohladka.

Pomazánky odložíme do ledničky, aby se chutě spojily. Pečivo nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi s olivovým olejem z obou stran.

Servírování:

Pomazánkou z uzeného tofu natřeme půlku opečených plátků baget. Ozdobíme je kousky sušené šunky, fenyklem nakrájeným na proužky (nať odložíme na později), plátky pálivých papriček zbavených semínek a lahůdkovou cibulkou.

Zbylé bagety natřeme pomazánkou z bílého tofu, ozdobíme tenkými plátky kaki a ředkviček a fenyklovou natí. Na závěr oba druhy chlebíčků pokapeme olivovým olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.