Marcel Ihnačák
Doba přípravy50 min.

Černohorský řízek

Taky už máte dlouho chuť na pořádný bramborák? Zkuste známý pokrm trochu obměnit a připravte si černohorský řízek! Že nevíte, o co jde? Šéfkuchař Marcel Ihnačák vám ukáže.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Černohorský řízek

  • 1 kg vepřové kýty v celku Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 velké brambory
  • 4 stroužky česneku
  • vejce
  • 1 káv. lžič. sušené majoránky Kania
  • 3 polév. lž. hladké mouky Castello + na obalení
  • slunečnicový olej Vita D'or (na smažení)

Bramborová kaše

  • 1 kg brambor
  • 1 hrst nastrouhaného parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio + na ozdobu
  • 3 polév. lž. rozpuštěného másla Pilos
  • čerstvá listová petržel
  • citron
  • potravinářskou fólii
  • mixér s metličkou
  • paličku na maso
  • papírové utěrky
  • struhadlo

POSTUP

Černohorský řízek:

Očištěné maso nakrájíme na plátky, překryjeme fólií a naklepeme. Osolíme  a opepříme. V misce smícháme najemno nastrouhané brambory a česnek, vejce, sůl, pepř majoránku a hladkou mouku. Dle potřeby můžeme přidat i vodu nebo mléko. Mezitím si v pánvi rozpálíme větší množství oleje. Naklepané maso obalíme postupně v mouce a bramborovém těstíčku. Poté je smažíme z obou stran do zlatova. Hotové řízky položíme na kuchyňskou utěrku, abychom je zbavili přebytečného tuku.

Bramborová kaše:

Oloupané brambory nakrájíme na kostky, uvaříme v osolené vodě a přecedíme (trochu vody necháme). Přidáme rozehřáté máslo a sýr a pomocí mixéru vyšleháme do hladka.

Černohorské řízky podáváme posypané strouhaným sýrem s bramborovou kaší ozdobenou petrželovou natí a plátkem citronu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU