Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Čekankový salát

Kombinace čekanky, hrušky, sýru s modrou plísní a vlašských ořechů? To je skvělý recept Romana Pauluse na čekankový salát. V každém soustu si můžete vychutnat tuto symfonii chutí. Pro čekanku je typická hořká chuť, proto je vhodné doplnit ji lahodným dresinkem, pikantnost dodá salátu sýr s modrou plísní a sladkost zase hruška. Podívejte se na následující video a připravte si čekankový salát, který jistojistě nebudete připravovat naposledy.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Čekankový salát

  • 1 × lžíce dijonské hořčice
  • 2 × lžíce sherry octa
  • 6 × lžíce ořechového oleje
  • pepř
  • sůl
  • 4 × čekankové puky (bílé i červené)
  • 60 g vlašských ořechů
  • 80 g sýru Roquefort
  • 1 × hruška

POSTUP


Smícháním dijonské hořčice, sherry octa a oleje připravte dresink, který opepřete a osolte.

Omyté čekankové puky skládejte na talíř do pyramidy, přidejte orestované vlašské ořechy, které trochu rozdrťte rukama, kousky sýra a plátky oloupané hrušky. Salát přelijte dostatečným množstvím dresinku.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.