Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěné maso ze všech stran osolíme a opepříme. Rozpálený rošt potřeme olejem a položíme na něj maso. Grilujeme len velmi krátce v zavřeném grilu ze všech stran do zlatova. Maso musí zůstat vevnitř syrové.
Mezitím z fenyklu odřežeme spodní dřevnatou část, podle potřeby i svrchní listy a též vrchní část s natí (tu si odložíme na zdobení). Fenykl překrojíme podélně na polovinu a potom nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a grilujeme.
Kůru z pomerančů odkrojíme a ostrým nožem vykrojíme segmenty - měsíčky pomeranče bez slupky.
Tip: Jak snadno připravit segmenty citrusů se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Dáme je do misky a vymačkáme k nim šťávu ze zbytků pomerančů.
Bylinky zbavíme dřevnatých stonků a nasekáme najemno.
Tip: Můžeme použít i pažitku či jiné bylinky.
Zlehka opečené maso důkladně obalíme v bylinkách a ještě teplé ho zabalíme do fólie, kterou pořádně stáhneme. Necháme aspoň 5 minut odpočnout.
Ugrilované fenykly nasekáme na menší kousky a přimícháme k měsíčkům pomerančů.
Odpočnuté maso nakrájíme na co nejtenčí plátky, které potom čepelí nože ještě roztáhneme.
Masem vysteleme talíř, osolíme a opepříme. Na vrch uložíme fenykl s pomerančem, posypeme polníčkem, borůvkami a hoblinkami či strouhaným parmezánem. Dozdobíme fenyklovou natí a pokapeme olejem.