Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěné a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle, necháme okapat na sítku. Přendáme do misky, přidáme okapaný škrob. Osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný česnek a špetku majoránky a promícháme. Placky pečeme v rozehřáté pánvi na lívance s větším množstvím olivového oleje z obou stran dozlatova.
Omytou a osušenou papriku oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostky. V míse smícháme zakysanou smetanu, nakrájenou papriku, kapary, nakrájenou bazalku a med. Osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, důkladně promícháme a necháme chvíli odpočívat v lednici.
Omyté a osušené filety osolíme a opepříme jen na straně s kůží. Opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem nejprve na straně s kůží. Můžeme jemně přitlačit obracečkou, aby se kůže opékala rovnoměrně. Jakmile je kůže křupavá, candáta otočíme, přidáme máslo, citronovou šťávu a stáhneme z ohně a necháme chvíli dojít v pánvi.
Bramborové placky servírujeme s opečeným candátem a smetanovým dresinkem.