Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Maso osolíme, opepříme, přidáme pár kapek olivového oleje, nadrobno nakrájenou pálivou papričku, ze které jsme odstranili semínka, nastrouhaný česnek, citronovou kůru a nadrobno nasekaný tymián a důkladně promícháme. Ze směsi vytvarujeme 6 hamburgerů, které opečeme z obou stran v rozpálené grilovací pánvi pokapané olivovým olejem tak, aby zůstalo v středu šťavnaté.
Do mísy dáme hořčici, nastrouhaný česnek, sůl, pepř a med. Za stálého míchání postupně přiléváme olivový olej a vymícháme hladký dresink. Dochutíme vinným octem a přidáme najemno nasekanou čerstvou pažitku.
Žemle překrojíme, opečeme dozlatova v grilovací pánvi s trochou olivového oleje a potřeme dresinkem. Na spodní část položíme list salátu, mrkev nakrájenou na proužky, plátky avokáda, maso a volské oko, které připravíme z vajec. Přikryjeme vrchní částí žemle a spojíme párátkem.