Marcel Ihnačák
Doba přípravy50 min.

Bulgurový salát s kuřecími stehny

Lahodná pečená kuřecí stehna na víně, podávaná se zdravým bulgurovým salátem se zeleninou a zasypaná kešu ořechy.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg kuřecích horních stehen
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • čerstvý tymián
  • 7 × stroužků česneku
  • 2 × citrony
  • 200 ml suchého bílého vína (nebo vody)
  • 100 g bulguru Campo Largo
  • 1 × velký lilek
  • 1 × cuketa
  • 2 × řapíky celeru
  • 250 g cherry rajčat (červené, žluté)
  • 1 × hrst kešu ořechů Alesto
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • zapékací mísu
  • velkou pánev
  • síto

POSTUP

Umyté a osušené maso vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Přidáme čerstvý tymián, 3 stroužky česneku nasekané na plátky a kolečka z jednoho citronu. Podlijeme bílým vínem nebo vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 40 minut. V průběhu pečení podléváme výpekem.

Bulgur vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut bez pokličky. Potom ho přecedíme, propláchneme a necháme okapat.

Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme 10 minut „vypotiť“. Mezitím nakrájíme na stejně velké kostky i cuketu. Řapíkatý celer nakrájíme nadrobno a cherry rajčata na půlky nebo čtvrtiny. Zbylý česnek nasekáme nadrobno.

Lilek po 10 minutách opláchneme studenou vodou a osušíme. Začneme ho opékat na olivovém oleji, po chvíli přidáme cuketu, osolíme, opepříme a za občasného míchání orestujeme dozlatova. Poté přidáme celer a česnek, na závěr rajčata. Dochutíme solí, pepřem a pokapeme citronovou šťávou.  

Na druhé pánvi opečeme nasekané kešu ořechy.

Bulgur dáme do větší mísy, přidáme restovanou zeleninu a nasekané opečené kešu ořechy. Posypeme nasekanou lahůdkovou cibulkou a zlehka promícháme.

Servírování:

Bulgurový salát servírujeme s pečenými kuřecími stehny. Pokapeme výpekem a dozdobíme tymiánem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.