Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Umyté a osušené maso vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Přidáme čerstvý tymián, 3 stroužky česneku nasekané na plátky a kolečka z jednoho citronu. Podlijeme bílým vínem nebo vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 40 minut. V průběhu pečení podléváme výpekem.
Bulgur vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut bez pokličky. Potom ho přecedíme, propláchneme a necháme okapat.
Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme 10 minut „vypotiť“. Mezitím nakrájíme na stejně velké kostky i cuketu. Řapíkatý celer nakrájíme nadrobno a cherry rajčata na půlky nebo čtvrtiny. Zbylý česnek nasekáme nadrobno.
Lilek po 10 minutách opláchneme studenou vodou a osušíme. Začneme ho opékat na olivovém oleji, po chvíli přidáme cuketu, osolíme, opepříme a za občasného míchání orestujeme dozlatova. Poté přidáme celer a česnek, na závěr rajčata. Dochutíme solí, pepřem a pokapeme citronovou šťávou.
Na druhé pánvi opečeme nasekané kešu ořechy.
Bulgur dáme do větší mísy, přidáme restovanou zeleninu a nasekané opečené kešu ořechy. Posypeme nasekanou lahůdkovou cibulkou a zlehka promícháme.
Bulgurový salát servírujeme s pečenými kuřecími stehny. Pokapeme výpekem a dozdobíme tymiánem.