Kuchyně
Italská
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Neobvyklá svačina, lehká večeře nebo pochoutka na večírku? Na všechny příležitosti se hodí italská bruschetta! V nejnovějším díle Kulinářské akademie vám Roman Paulus ukáže, že tato klasika italské kuchyně není jen univerzálním předkrmem, ale také jednou z možností experimentovat s chutěmi. Základní verzi bruschetty s rajčaty, bazalkou, česnekem a olivovým olejem můžete doplnit o další suroviny, třeba sušená rajčata, karamelizovanou cibulku nebo ančovičky. Navíc se dozvíte, jaký chléb použít, jak ho správně opéct nebo jak připravit karamelizovanou cibulku.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli nakrájíme na nudličky, orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem, osolíme a posypeme trochou cukru, necháme zkaramelizovat a opepříme.
02.Bílé pečivo ogrilujeme v rozehřáté grilovací pánvi bez tuku z obou stran, potřeme česnekem a pokapeme olivovým olejem.
03.Čerstvá rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájená sušená rajčata, nasekaný česnek, nakrájenou bazalku, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, promícháme a naneseme na pečivo. Ozdobíme karamelizovanou cibulí, ančovičkami nakrájenými na menší kousky a pár lístky rukoly a posypeme nastrouhaným parmezánem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT