Bruschetta s rajčaty, zkaramelizovanou cibulí a ančovičkami

play Přehrát video recept
Bruschetta s rajčaty, zkaramelizovanou cibulí a ančovičkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Neobvyklá svačina, lehká večeře nebo pochoutka na večírku? Na všechny příležitosti se hodí italská bruschetta! V nejnovějším díle Kulinářské akademie vám Roman Paulus ukáže, že tato klasika italské kuchyně není jen univerzálním předkrmem, ale také jednou z možností experimentovat s chutěmi. Základní verzi bruschetty s rajčaty, bazalkou, česnekem a olivovým olejem můžete doplnit o další suroviny, třeba sušená rajčata, karamelizovanou cibulku nebo ančovičky. Navíc se dozvíte, jaký chléb použít, jak ho správně opéct nebo jak připravit karamelizovanou cibulku.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • červená cibule
  • olivový olej
  • sůl
  • cukr
  • pepř
  • bílé pečivo na bruschettu
  • česnek
  • čerstvá rajčata
  • sušená rajčata
  • čerstvá bazalka
  • rukola
  • ančovičky
  • parmezán

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Zkaramelizovaná cibule

01.Cibuli nakrájíme na nudličky, orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem, osolíme a posypeme trochou cukru, necháme zkaramelizovat a opepříme.

Bruschetta

02.Bílé pečivo ogrilujeme v rozehřáté grilovací pánvi bez tuku z obou stran, potřeme česnekem a pokapeme olivovým olejem.

03.Čerstvá rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájená sušená rajčata, nasekaný česnek, nakrájenou bazalku, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, promícháme a naneseme na pečivo. Ozdobíme karamelizovanou cibulí, ančovičkami nakrájenými na menší kousky a pár lístky rukoly a posypeme nastrouhaným parmezánem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo