Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Bruschetta s lososovým tatarákem

Lososový tatarák není jen skvělý chutný předkrm, ale hodí se také k dochucení italské bruschetty. Křupavá topinka provoněná česnekem a olivovým olejem může mít různé chuťové varianty. K nejoblíbenější verzi patří čerstvá rajčata a bazalka, ale v tomto díle Kulinářské akademie Lidlu vám Roman Paulus ukáže, že je možné připravit ji i z jiných surovin, konkrétně z lososa. Dozlatova opečený chléb s chutným lososovým tatarákem a výrazným lososovým kaviárem je chuťovka, která se hodí na rodinnou oslavu, silvestrovskou party, velikonoční tabuli nebo jen sobotní odpoledne u televize. Příprava nevyžaduje příliš mnoho času a suroviny jsou všeobecně dostupné. Určitě si ji zařaďte do svého menu!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Lososový tatarák

  • 400 g čerstvého lososa
  • 3 polév. lž. pažitky
  • 1 a 1/2 lžíce kaparů
  • ½ citronu (šťáva)
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Bruschetta

  • italský chléb na bruschetty
  • česnek

Na zdobení

  • lososový kaviár
  • křepelčí vajíčko
  • pažitka
  • červená cibule
  • jarní cibulka

POSTUP

Lososový tatarák

Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na velmi malé kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou pažitku, lžíci nasekaných kaparů, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, důkladně zamícháme a necháme asi 5 minut odstát. Poté případně ještě dochutíme a znovu zamícháme.

Bruschetta

Chléb nakrájíme na plátky a opečeme v rozehřáté grilovací pánvi bez tuku. Opečený chléb potřeme česnekem, zakápneme olivovým olejem, naneseme na něj tatarák a dozdobíme vařeným křepelčím vajíčkem, lososovým kaviárem, na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a nudličkami červené cibule.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU