Markéta Krajčovičová
Doba přípravy55 min.

Broskvové tartaletky

Jemné těsto, tvarohová náplň s broskvemi a křupavá drobenka – to je recept Markéty Krajčovičové na ideální tartaletky. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × tučný tvaroh Pilos
  • 3 × vejce “M“
  • 4 × lžíce cukru moučka Castello
  • 20 g pudinku s vanilkovou příchutí Belbake
  • 425 ml půlených broskví
  • 100 g polohrubé mouky Castello
  • 1 × lžíce cukru krystal Castello
  • 150 g másla Pilos (+ na vymazání)
  • 1 × citron (kůra)
  • 30 ml vlažné vody
  • 200 g hladké mouky Castello
  • hrubá mouka Castello (+ na vysypání)
  • váleček
  • pečicí formičky na tartaletky (ø 10 cm, výška 2 cm)

POSTUP

V míse smícháme tvaroh se dvěma bílky, 1 celým vejcem, 2 lžícemi cukru moučka a pudinkovým práškem. Metličkou důkladně promícháme. Nakonec přidáme na kostičky nakrájené broskve.

Drobenku připravíme ručním smícháním polohrubé mouky, cukru krystal a 50 g změklého másla.

V robotu smícháme 2 lžíce cukru moučka se dvěma žloutky. Poté přidáme postupně změklé máslo, citronovou kůru, vodu a mouku. Těsto přendáme na vál, zaprášíme moukou a vyválíme 3-4 mm silný plát o průměru tak velkém, abychom vykrojili 10-12 tartaletek. Vykrájená kolečka přendáme do máslem vymazaných a moukou vysypaných formiček. Těsto propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10 minut. Každou tartaletku naplníme asi 2 lžícemi náplně a navrch rozdrobíme menší hrstku drobenky. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 25 minut. Po vychladnutí lze dozdobit lístkem máty nebo čerstvým ovocem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU