Markéta Krajčovičová
Doba přípravy40 min.

Broskvové muffiny

Vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na snadné a rychlé broskvové muffiny.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
116

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 300 g loupaných broskví v mírně sladkém nálevu Harvin
  • 2 × vejce "M"
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 150 g cukru krystal Castello
  • 150 g másla Pilos
  • 200 g polohrubé mouky Castello
  • 100 g hladké mouky Castello
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva Castello

Náplň

  • 3 × loupané broskve z mírně sladkého nálevu Harvin
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 2 × lžíce moučkového cukru Castello
  • 100 g rozinek v mléčné čokoládě Mister Choc
  • papírové košíčky na muffiny (Ø 5-6 cm)
  • cukrářský sáček s nástavcem
  • pečicí plech na muffiny

POSTUP

Těsto

V robotu smícháme nejprve vejce se smetanou a cukrem. V hrnku rozpustíme máslo a po chvíli přilijeme do robota. Směs promícháme a přidáme obě mouky smíchané s práškem do pečiva. Nakonec přidáme rozmělněné broskve. Vzniklým těstem naplníme cukrářský sáček s nástavcem. Do plechu na muffiny vložíme papírové košíčky. Protože se těsto při pečení zvedne, plníme pouze do 2/3.

Krém

Do robota dáme mascarpone s cukrem a smícháme. Přidáme rozmixované, nebo vidličkou rozmělněné broskve a důkladně vyšleháme.

Muffiny

Cukrářský sáček s ozdobným nástavcem naplníme krémem a každý muffin jím ozdobíme. Navrch krému položíme rozinky v čokoládě s plátky broskví překrojenými napůl. Podáváme vychlazené.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.