Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omyté neoloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Každou bramboru podélně rozkrojíme a lžičkou vydlabeme vnitřek tak, aby vznikly „misky“. Nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, na kolečka nakrájenou pálivou papričku a bobkové listy orestujeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje, přidáme mleté maso a restujeme dozlatova. Přidáme rajčata z konzervy a osolíme, opepříme, ochutíme oreganem a dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 30 minut doměkka. Vmícháme scezené sterilované červené fazole.
Poloviny brambor položíme na plech a naplníme masovou směsí. Každou posypeme najemno nastrouhaným sýrem smíchaným s mletou paprikou. Zapékáme v troubě pod grilem na 250 °C asi 5 minut.
Zakysanou smetanu ochutíme najemno nasekaným koriandrem, solí a pepřem a důkladně promícháme.
Brambory servírujeme s rukolou a olivovým olejem. Smetanový dresink podáváme v samostatné mističce.