Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Podívejte se na triky kuchynelidlu.cz, kde Markéta radí, jak připravit vanilkový extrakt.
V robotu smícháme uvařené a najemno nastrouhané brambory s vejcem. Za stálého míchání přisypeme oba cukry a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Do vzniklého těsta nastrouháme citronovou kůru a nasypeme rozinky, zpracujeme rukama a vytvoříme kuličky o průměru asi 4 cm. Kuličky smažíme ve větším množství rozpáleného oleje ze všech stran (nejlépe jen po třech kusech, aby olej nevychladl a kuličky se jím příliš nenasákly).
Do hrnce dáme smetanu, cukr a vanilkový extrakt (příp. vanilinový cukr) a za občasného míchání zahřejeme (nevaříme). V míse ušleháme žloutky, opatrně všleháme nejprve 2 lžíce teplé smetany a poté zbylou (ne vařící) smetanu.
Bramborové kuličky servírujeme na talíř přelité omáčkou a ozdobené mátovými lístky.