Markéta Krajčovičová
Doba přípravy25 min.

Bramborové kuličky s vanilkovou omáčkou

Ochutnejte netradiční moučník v podobě bramborových kuliček s vanilkovou omáčkou. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 230 g brambor
  • 1 × vejce "M"
  • 20 g vanilinového cukru Castello
  • 70 g cukru krystal Castello
  • 250 g hladké mouky Castello
  • 0,5 × balení kypřicího prášku do pečiva (asi 13 g)
  • slunečnicový olej Promienna na smažení
  • 1 ks citron (kůra)
  • 100 g rozinek Suntree

Vanilková omáčka

  • 500 ml čerstvé smetany Pilos (obsah tuku 12 %)
  • 60 g cukru krystal Castello
  • vanilkový extrakt nebo 20 g vanilinového cukru Castello
  • 3 × vejce "M"
  • pár lístků čerstvé máty
  • kuchyňský robot

POSTUP

Tip

Podívejte se na triky kuchynelidlu.cz, kde Markéta radí, jak připravit vanilkový extrakt.

Postup

Těsto

V robotu smícháme uvařené a najemno nastrouhané brambory s vejcem. Za stálého míchání přisypeme oba cukry a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Do vzniklého těsta nastrouháme citronovou kůru a nasypeme rozinky, zpracujeme rukama a vytvoříme kuličky o průměru asi 4 cm. Kuličky smažíme ve větším množství rozpáleného oleje ze všech stran (nejlépe jen po třech kusech, aby olej nevychladl a kuličky se jím příliš nenasákly).

Vanilková omáčka

Do hrnce dáme smetanu, cukr a vanilkový extrakt (příp. vanilinový cukr) a za občasného míchání zahřejeme (nevaříme). V míse ušleháme žloutky, opatrně všleháme nejprve 2 lžíce teplé smetany a poté zbylou (ne vařící) smetanu.

Servírování

Bramborové kuličky servírujeme na talíř přelité omáčkou a ozdobené mátovými lístky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.