Bramborová polévka s lososem
Doba přípravy40 min.

Bramborová polévka s lososem

Vyzkoušejte tradiční bramboračku netradičně s lososem. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 ks pórek
  • 3 × lžíce olivového oleje Italiamo
  • 3 × sklenice vody
  • 1 × bobkový list Mikado
  • 300 g brambor
  • 300 g filet z lososa (bez kůže)
  • 100 ml smetany na vaření (obsah tuku 12 %) Pilos
  • 1 × lžička bramborového škrobu Castello
  • sůl
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × lžíce nasekané petrželky
  • 0,5 × citronu

POSTUP

Postup

Pórek nakrájíme na plátky, které ještě rozpůlíme. V pánvi s rozpáleným olivovým olejem orestujeme pórek dosklovata. Vložíme do většího hrnce, přidáme 3 sklenice vody, bobkový list a přivedeme k varu.

Mezitím oloupeme brambory, které nakrájíme na velké kostky a přidáme do hrnce. Snížíme teplotu a vaříme, až změknou.

Filety z lososa nakrájíme na kostičky, přidáme do polévky a vaříme dalších 5 minut. Přidáme smetanu, bramborový škrob, chvíli povaříme, osolíme a opepříme. Nandáme do misek a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Citron nakrájíme na měsíčky a podáváme jako dochucovadlo k polévce.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.