Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Bramborová pěna

Brambory mají široké využití, často je podáváme jako přílohu v podobě salátu, kaše nebo jen tak vařené. Ochutnali jste ale už bramborovou pěnu? Je skvělá! Podívejte se na video Romana Pauluse a připravte si tento exkluzivní předkrm. Hodí se k masu, rybám, ale i k zelenině. Náš šéfkuchař podává bramborovou pěnu s křepelčími vajíčky, ale pokud chcete připravit opravdu luxusní předkrm, servírujte s kaviárem.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bramborová pěna

  • 125 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 125 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 200 g vařených pasírovaných brambor
  • 1 × lžička lanýžového oleje
  • 4 × křepelčí vajíčka
  • 1 g xantanu (špetka)
  • sůl
  • pepř
  • lahůdková cibulka

POSTUP

V hrnci rozehřejeme smetanu a mléko, přidáme vařené pasírované brambory, osolíme a opepříme. Necháme krátce provařit a přidáme xantan. Důkladně promícháme, rozmixujeme, propasírujeme a naplníme do šlehačkové lahve. Na přípravu této pěny potřebujeme 2 bombičky. Pěnu necháme zchladnout asi na 70 °C.

Do skleničky na martini vložíme natvrdo uvařená křepelčí vajíčka nakrájená na čtvrtiny. Opatrně zastříkneme bramborovou pěnou z lahve a dozdobíme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.