Marcel Ihnačák
Doba přípravy25 min.

Bigoli s kuřecím masem a špenátem

Smetanová omáčka s kuřecím masem a špenátem se skvěle hodí k těstovinám. Nyní v Kuchyni Lidlu najdete recept na těstoviny bigoli.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g kuřecích prsních řízků Řezníkova čerstvá porce
  • ½ cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g prosciutta
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • oregano
  • 750 g čerstvých těstovin bigoli Chef Select
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 125 g čerstvého špenátu
  • 250 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • parmezán na posypání
  • hlubší pánev nebo wok
  • sítko

POSTUP

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Po chvíli přidáme na menší kousky nakrájené plátky prosciutta a restujeme dozlatova. Přidáme kuřecí prsa nakrájená na malé kostky a restujeme dozlatova. Osolíme, opepříme a můžeme dochutit oreganem.

Mezitím uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě „al dente“ (asi 2 minuty) a poté scedíme.

Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Přidáme lístky omytého a osušeného špenátu, podlijeme smetanou, zlehka promícháme a stáhneme z ohně. K omáčce vmícháme uvařené těstoviny.

Servírování

Těstoviny podáváme v hlubším talíři posypané hoblinkami parmezánu a dozdobené lístky čerstvého oregana. Můžeme ještě pokapat olivovým olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU