Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Avokádový salát s kuřecím masem

Avokádový salát servírujeme s kuřecím masem nakrájeným na plátky.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g kuřecích prsou Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý tymián
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × vejce „M“
  • 2 × řapíky celeru
  • 4 × lahůdkové cibulky
  • 1 × okurka
  • 2 × avokáda
  • 250 g zakysané smetany Pilos (16 %)
  • 2 × bílé bagety
  • alobal
  • škrabka

POSTUP

Očistěná kuřecí prsa osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, pokapeme olejem a koření rukama vmasírujeme do masa. Restujeme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran do zlatohněda. Stáhneme z ohně, pokapeme šťávou z ½ citronu a olejem, přikryjeme alobalem a necháme chvilku odpočinout.

V misce smícháme vajíčka uvařená natvrdo a nakrájená na kostky, očištěné stonky celeru a 2 lahůdkové cibulky nadrobno. Očištěnou okurku podélně překrojíme napůl a pomocí lžičky z ní odstraníme semínka. Nakrájíme ji na malé kostky a přendáme do misky. Potom přidáme dužiny avokád nakrájené na malé kousky, sůl, pepř, šťávu z ½ citronu, zakysanou smetanu a zlehka promícháme.

V rozehřáté pánvi s olejem opečeme bagety nakrájené na krajíce.

Servírování:

Avokádový salát servírujeme s kuřecím masem nakrájeným na plátky, které osolíme a opepříme. K jídlu podáváme opečenou bagetu. Pokrm posypeme nasekanou zelenou natí lahůdkové cibulky a maso ještě pokapeme olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.