Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod.

Ananasové slunce

V Lidl Cukrárně nyní najdete recept na ananasový dezert, který vypadá jako zářivé slunce. Určitě si tuto sladkou dobrotu připravte!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 8 × vajec „M“
  • 160 g cukru krystal Castello
  • 5 × lžíce vlažné vody
  • 160 g hladké mouky Castello
  • 2 × lžíce bramborového škrobu Castello

Krém

  • 100 g termizovaného sýru Palouček Pilos
  • 250 g zakysané smetany Pilos (14 % tuku)
  • 200 g bílé čokolády Fin Carré

Ananasové slunce

  • 1 × menší ananas
  • 250 g višňového džemu Maribel
  • pečicí papír
  • pečicí plech 30 x 40 cm
  • kulaté vykrajovátko (průměr 8 cm)

POSTUP

Těsto

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přilijeme vodu, přisypeme mouku a škrob a na konec přidáme sníh. Těsto přelijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 25 minut. Po upečení necháme piškot vychladnout.

Krém

Mezitím připravíme krém. Palouček lehce rozmícháme metličkou, přidáme zakysanou smetanu a smícháme. Nakonec přilijeme rozehřátou bílou čokoládu a vymícháme hladký krém, který necháme chvíli ztuhnout v lednici.

Ananasové slunce

Z ananasu vykrájíme trojúhelníky, které použijeme jako paprsky slunce. Z vychladlého piškotu stáhneme pečicí papír a vykrájíme kolečka, která pomažeme višňovým džemem. Do středu dáme lžíci krému, na okraje poskládáme do tvaru slunce nakrájený ananas a do středu přidáme ještě trochu krému.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.