"Podvodní" mandlové rohlíčky
Doba přípravy35 min.

"Podvodní" mandlové rohlíčky

Ochutnejte neodolatelné podvodní mandlové rohlíčky. 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 500 g hladké mouky Castello
  • 250 g másla Pilos
  • 40 g droždí
  • 1 × velké vejce
  • 1 × lžíce zakysané smetany Pilos
  • 6 g cukru Castello
  • 3 × lžíce mléka Pilos

Mandlová nádivka

  • 200 g mletých mandlí
  • 100 g moučkového cukru Castello
  • 0,5 × sklenice zakysané smetany Pilos
  • 1 × balení vanilkového cukru Castello
  • 1 × žloutek na potření rohlíčků před pečením
  • 4 × lžíce lžíce mandlí na posypání
  • 1 × lžíce mléka Pilos na potření rohlíčků před pečením
  • mlýnek na ořechy

POSTUP

Do prosáté mouky přidáme rozdrobené droždí a zbylé suroviny. Vypracujeme těsto, zabalíme do lněné nebo bavlněné utěrky a vložíme do velké nádoby naplněné studenou vodou tak, aby bylo celé ponořené. Těsto je připraveno na tvarování rohlíčků, až když vyplave na hladinu.

Mandle spaříme, oloupeme a pár lžic dáme stranou na zdobení. Oloupané mandle pomeleme na mlýnku na ořechy. Zbylé přísady do nádivky přidáme k mandlím a důkladně promícháme.

Když těsto vyplave, ještě chvíli zpracováváme a podsypáváme moukou. Rozdělíme na 3-4 kusy, každý vyválíme a vykrajujeme trojúhelníky. Na každý dáme trochu nádivky a srolujeme do tvaru rohlíčků, které potřeme žloutkem smíchaným s mlékem a posypeme na plátky nakrájenými mandlemi. Pečeme při teplotě 180 °C asi 20 minut.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.