Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Zapečené ratatouille

Ratatouille je originální francouzské jídlo připomínající naše lečo. Ratatouille nemusíte připravovat jen dušením, ale také zapékáním. Suroviny jsou stejné, nesmí chybět cuketa, lilek, papriky, rajčata a čerstvé bylinky, výsledek je však úplně jiný. Výhodou tohoto pokrmu je, že ho můžete připravit do malých jednoporcových zapékacích misek a podávat hostům přímo na stůl. A jak na to? To se dozvíte v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu. Roman Paulus vám poradí, co přesně musíte udělat, aby vaše jídlo vypadalo tak efektně jako to jeho. Pojďte s námi vařit!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Zapečené ratatouille

  • olivový olej
  • česnek
  • cibule
  • čerstvá rajčata
  • sekaná rajčata
  • čerstvý tymián
  • čerstvá bazalka
  • sůl
  • pepř
  • červená a žlutá paprika
  • cuketa
  • lilek

POSTUP

V rozehřáté pánvi s olivovým olejem necháme zpěnit česnek nakrájený na plátky a cibuli nadrobno. Přidáme čerstvá oloupaná nakrájená rajčata a dusíme. Přidáme rajčata z plechovky, nasekané bylinky - tymián (bez tuhých větviček) a bazalku, opepříme, osolíme a necháme provářet (asi 10 minut).

Omáčku přelijeme do zapékací misky, aby rovnoměrně překryla její dno. Cuketu, lilek, papriky a čerstvá rajčata nakrájíme na úhledné tenké plátky, které skládáme jeden za druhým na připravenou omáčku. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, přiklopíme pečicím papírem, do kterého uděláme nožem několik děr. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 30 minut, poté zkontrolujeme a pečeme ještě dalších 30 minut. Před koncem sejmeme papír, zvýšíme teplotu a chvíli dopékáme. Zelenina na povrchu zkaramelizuje.  

Zapečené ratatouille podáváme s lístky čerstvé bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU