
- Cibule na několik způsobů
- Jak oloupat chřest?
- Jak oloupat grilovanou papriku?
- Jak snadno oloupat rajče?
- Jak dobře ugrilovat papriku?
- Pečený česnek
- Jak uvařit zelený chřest
- Řapíkatý celer
- Dýně
- Květák
- Petrželové chipsy
- Fenykl
- Olivová tapenáda
- Celer
- Dip z pečených paprik
- Domácí sušená rajčata
- Krémový špenát
- Restovaný lilek
- Mrkev
- Topinambury
- Baba ganoush
- Zelenina ve sladkokyselém nálevu
- Zapečené ratatouille
- Ratatouille
- Zkaramelizovaná cibule se zeleným pepřem
- Vídeňská cibulka
- Česnekové chipsy
- Blanšírování
- Dýňová pomazánka
- Pomazánka z černého kořene a uzeného lososa
- Grilovaná zelenina
- Kaše ze sladkých brambor
- Nakládaná dýně
- Jak zpracovat růžičkovou kapustu
- Rebarbora a rychlý rebarborový kompot
- Grilovaný chřest se sezamovým dresinkem
- Drobenka a rebarborový crumble
- Marinovaný zázvor
Ratatouille je originální francouzské jídlo připomínající naše lečo. Ratatouille nemusíte připravovat jen dušením, ale také zapékáním. Suroviny jsou stejné, nesmí chybět cuketa, lilek, papriky, rajčata a čerstvé bylinky, výsledek je však úplně jiný. Výhodou tohoto pokrmu je, že ho můžete připravit do malých jednoporcových zapékacích misek a podávat hostům přímo na stůl. A jak na to? To se dozvíte v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu. Roman Paulus vám poradí, co přesně musíte udělat, aby vaše jídlo vypadalo tak efektně jako to jeho. Pojďte s námi vařit!
Recept na zapečené ratatouille
Suroviny
- olivový olej
- česnek
- cibule
- čerstvá rajčata
- sekaná rajčata
- čerstvý tymián
- čerstvá bazalka
- sůl
- pepř
- červená a žlutá paprika
- lilek
- cuketa
Postup
V rozehřáté pánvi s olivovým olejem necháme zpěnit česnek nakrájený na plátky a cibuli nadrobno. Přidáme čerstvá oloupaná nakrájená rajčata a dusíme. Přidáme rajčata z plechovky, nasekané bylinky - tymián (bez tuhých větviček) a bazalku, opepříme, osolíme a necháme provářet (asi 10 minut).
Omáčku přelijeme do zapékací misky, aby rovnoměrně překryla její dno. Cuketu, lilek, papriky a čerstvá rajčata nakrájíme na úhledné tenké plátky, které skládáme jeden za druhým na připravenou omáčku. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, přiklopíme pečicím papírem, do kterého uděláme nožem několik děr. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 30 minut, poté zkontrolujeme a pečeme ještě dalších 30 minut. Před koncem sejmeme papír, zvýšíme teplotu a chvíli dopékáme. Zelenina na povrchu zkaramelizuje.
Zapečené ratatouille podáváme s lístky čerstvé bazalky.
Komentáře (0)
zobrazit vše