Kuchyně
Francouzská
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Ratatouille je originální francouzské jídlo připomínající naše lečo. Ratatouille nemusíte připravovat jen dušením, ale také zapékáním. Suroviny jsou stejné, nesmí chybět cuketa, lilek, papriky, rajčata a čerstvé bylinky, výsledek je však úplně jiný. Výhodou tohoto pokrmu je, že ho můžete připravit do malých jednoporcových zapékacích misek a podávat hostům přímo na stůl. A jak na to? To se dozvíte v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu. Roman Paulus vám poradí, co přesně musíte udělat, aby vaše jídlo vypadalo tak efektně jako to jeho. Pojďte s námi vařit!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem necháme zpěnit česnek nakrájený na plátky a cibuli nadrobno. Přidáme čerstvá oloupaná nakrájená rajčata a dusíme. Přidáme rajčata z plechovky, nasekané bylinky - tymián (bez tuhých větviček) a bazalku, opepříme, osolíme a necháme provářet (asi 10 minut).
02.Omáčku přelijeme do zapékací misky, aby rovnoměrně překryla její dno. Cuketu, lilek, papriky a čerstvá rajčata nakrájíme na úhledné tenké plátky, které skládáme jeden za druhým na připravenou omáčku. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, přiklopíme pečicím papírem, do kterého uděláme nožem několik děr. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 30 minut, poté zkontrolujeme a pečeme ještě dalších 30 minut. Před koncem sejmeme papír, zvýšíme teplotu a chvíli dopékáme. Zelenina na povrchu zkaramelizuje.
03.Zapečené ratatouille podáváme s lístky čerstvé bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT