Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Ratatouille je originální francouzské jídlo připomínající naše lečo. Ratatouille nemusíte připravovat jen dušením, ale také zapékáním. Suroviny jsou stejné, nesmí chybět cuketa, lilek, papriky, rajčata a čerstvé bylinky, výsledek je však úplně jiný. Výhodou tohoto pokrmu je, že ho můžete připravit do malých jednoporcových zapékacích misek a podávat hostům přímo na stůl. A jak na to? To se dozvíte v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu. Roman Paulus vám poradí, co přesně musíte udělat, aby vaše jídlo vypadalo tak efektně jako to jeho. Pojďte s námi vařit!

Recept na zapečené ratatouille

Suroviny

  • olivový olej
  • česnek
  • cibule
  • čerstvá rajčata
  • sekaná rajčata
  • čerstvý tymián
  • čerstvá bazalka
  • sůl
  • pepř
  • červená a žlutá paprika
  • lilek
  • cuketa

Postup

V rozehřáté pánvi s olivovým olejem necháme zpěnit česnek nakrájený na plátky a cibuli nadrobno. Přidáme čerstvá oloupaná nakrájená rajčata a dusíme. Přidáme rajčata z plechovky, nasekané bylinky - tymián (bez tuhých větviček) a bazalku, opepříme, osolíme a necháme provářet (asi 10 minut).

Omáčku přelijeme do zapékací misky, aby rovnoměrně překryla její dno. Cuketu, lilek, papriky a čerstvá rajčata nakrájíme na úhledné tenké plátky, které skládáme jeden za druhým na připravenou omáčku. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, přiklopíme pečicím papírem, do kterého uděláme nožem několik děr. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 30 minut, poté zkontrolujeme a pečeme ještě dalších 30 minut. Před koncem sejmeme papír, zvýšíme teplotu a chvíli dopékáme. Zelenina na povrchu zkaramelizuje.  

Zapečené ratatouille podáváme s lístky čerstvé bazalky.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.