Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 27 min.

Zapečené palačinky s tvarohem

Palačinky všichni známe, všichni milujeme a všichni si je doma připravujeme. Někteří je mají rádi se šlehačkou a ovocem, jiní s čokoládovým krémem nebo džemem. Roman Paulus Vám v následujícím videu ukáže, jak připravit palačinky jiným, neotřelým způsobem - zapečené s tvarohovou náplní. Garantujeme Vám, že si pochutnáte.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto na palačinky

  • 150 g hladké mouky sůl
  • 2 × vejce "M"
  • 300 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)

Tvarohová náplň

  • 250 g tučného tvarohu
  • 50 g cukru krystal
  • 20 g vanilkového cukru
  • 1 × žloutek
  • 1 × citron (kůra)

Zálivka z vajec

  • 250 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 50 ml čerstvé smetany ke šlehání
  • 50 g cukru krystal
  • 2 × vejce „M“
  • 40 g vanilkového cukru

POSTUP


Palačinky

Z mouky, špetky soli, vajec a mléka připravte řídké těsto na palačinky a v teflonové pánvi s přepuštěným máslem upečte několik palačinek.

Tvarohová náplň

Z tvarohu, cukru, vajec, citronové kůry a citronové šťávy připravte náplň, kterou nechte v lednici odstát.

Zálivka z vajec

Smíchejte mléko, smetanu a vejce, přidejte cukr a rozšlehejte.

Zapečené palačinky

Po vychladnutí potřete palačinky tvarohovou náplní, překrojte na polovny a skládejte do zapékací mísy. Vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte asi 10 minut. Poté přelijte zálivkou a pečte do ztuhnutí zálivky (asi 20 minut). Zapečené palačinky posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU