Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Domácí višňový džem bez chemie? Jde to! Vyzkoušejte ověřený recept šéfkuchaře Romana Pauluse a snadný džem z višní s kousky ovoce a voňavým tymiánem. Jak na to se dozvíte v následujícím receptu Kulinářské akademie Lidlu. Ať už máte raději džem nebo marmeládu, s višněmi, třešněmi nebo třeba pomeranči, tento neobvyklý recept vám prozradí triky, jak si připravit džem i bez chemie a stoprocentně přírodně. Zkuste ho s námi už dnes a připravte rodině svačinku bez umělých konzervantů!

Recept na višňový džem s citronovým tymiánem

Potřebujeme: struhadlo, sítko, provázek, sklenice na džem

Suroviny:

  • 500 g vypeckovaných višní
  • 200 g jablek
  • 200 g krupicového cukru
  • svazek (citronového) tymiánu

Postup:

Vypeckované višně v rozpáleném hrnci povaříme, aby pustily šťávu. Poté scedíme, ovoce necháme okapat a dáme stranou. Šťávu spolu s oloupanými nastrouhanými jablky, cukrem a větvičkami tymiánu svázané provázkem svaříme, dokud se jablka nerozvaří. Ke konci přidáme zbylé višně.

Ještě jednou svaříme, vyndáme svazek bylinek a vroucí plníme lžičkou do vyvařených sklenic. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Skladujeme v temnu a chladu.

TIP: Sklenice a víčka ponořte během přípravy džemu na 1-2 minuty do vařící vody, aby byly opravdu čisté.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.