
podívejte se na video
- Bramborovo-mandlové krokety
- Rizoto
- Lilkový kaviár
- Kaše z kandovaného lilku
- Falafel
- Sýrové fondue
- Jarní závitky
- Letní závitky
- Salát z grilovaného lilku
- Malinová pyramida
- Tmavý piškot na dort
- Višňový džem s citronovým tymiánem
- Vlašský salát
- Rakytníkový džem se skořicí
- Rebarborový džem
- Quinoa salát
- Čočkový salát
- Omáčka z portského vína
- Karamelová omáčka
- Šunkové jednohubky a cuketové rolky
- Buřtguláš
- Vietnamské smažené závitky s mletým masem
- Vietnamský salát ze zelené papáji
- Pad thai nudle
Už vám přijdou klasické saláty tak trochu okoukané? Nebo chcete překvapit návštěvu něčím trochu netradičním? Zkuste výtečný vietnamský salát ze zelené papáji a budete zaručeně nadšení! Šéfkuchař Roman Paulus vám ve videu Kulinářské akademie Lidlu ukáže jednoduchý postup na jeho přípravu. Dozvíte se, jak zpracovat zelenou papáju či jak namíchat výborný dresink s vůní Asie. Neváhejte a rozšiřte svůj repertoár oblíbených salátů.
Recept na vietnamský salát ze zelené papáji
Potřebujeme: škrabka, škrabka na nudličky
Suroviny:
Dresink:
- 5 lžic limetkové šťávy
- 6 lžic cukru
- 3 lžíce rybí omáčky
Salát:
- 500 g zelené papáji
- 100 g mrkve
- 4 šalotky
- 4 stroužky česneku
- 1 červené chilli papričky
- 1 hrst čerstvých bylinek (jako koriandr, asijská bazalka)
- 1 hrst sójových výhonků
- 2 lžíce orestovaných buráků
- 2 lžíce smažené šalotky
Postup:
Dresink:
Vše smícháme dohromady a mícháme do rozpuštění cukru.
Salát:
Papáju, mrkev, šalotku nakrájíme tenké nudličky, pálivé papričky nadrobno a česnek na plátky. Bylinky nahrubo natrháme.
Veškeré suroviny smícháme dohromady a přelijeme dresinkem.
Dokončíme smaženou šalotkou a sekanými buráky.
Komentáře (0)
zobrazit vše