Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Už vám přijdou klasické saláty tak trochu okoukané? Nebo chcete překvapit návštěvu něčím trochu netradičním? Zkuste výtečný vietnamský salát ze zelené papáji a budete zaručeně nadšení! Šéfkuchař Roman Paulus vám ve videu Kulinářské akademie Lidlu ukáže jednoduchý postup na jeho přípravu. Dozvíte se, jak zpracovat zelenou papáju či jak namíchat výborný dresink s vůní Asie. Neváhejte a rozšiřte svůj repertoár oblíbených salátů.

Recept na vietnamský salát ze zelené papáji

Potřebujeme:  škrabka, škrabka na nudličky

Suroviny:

Dresink:

  • 5 lžic limetkové šťávy
  • 6 lžic cukru
  • 3 lžíce rybí omáčky

Salát:

  • 500 g zelené papáji
  • 100 g mrkve
  • 4 šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červené chilli papričky
  • 1 hrst čerstvých bylinek (jako koriandr, asijská bazalka)
  • 1 hrst sójových výhonků
  • 2 lžíce orestovaných buráků
  • 2 lžíce smažené šalotky

Postup:

Dresink:

Vše smícháme dohromady a mícháme do rozpuštění cukru.

Salát:

Papáju, mrkev, šalotku nakrájíme tenké nudličky, pálivé papričky nadrobno a česnek na plátky. Bylinky nahrubo natrháme.

Veškeré suroviny smícháme dohromady a přelijeme dresinkem.

Dokončíme smaženou šalotkou a sekanými buráky.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.