Roman Paulus

Vietnamská vajíčková káva

Máte rádi tiramisu? Zkuste neodolatelnou dobrotu v podobě tradiční vietnamské vajíčkové kávy. Jak lahodný kávový dezert připravit prozradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Naučí nás, jak připravit vanilkový sirup, jak na vajíčkovou pěnu, a podělí se o zkušenosti přímo z centra Hanoje. Připravte si vietnamskou kávu, skořici a vajíčka a vykouzlete doma neobvyklý zákusek a kávu v jednom.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na vietnamskou vajíčkovou kávu

  • 750 ml překapávané kávy
  • 5 × vajec „M“ (žloutky)
  • 1 × lžička mleté skořice
  • 2 × lžíce vanilkového sirupu (recept na vanilkový sirup níže)
  • 5 × lžíce kondenzovaného mléka
  • ruční šlehač / kuchyňský robot

POSTUP

Žloutky, vanilkový sirup a kondenzované mléko vyšleháme do husté pěny. Pokud děláte více porcí, použijte kuchyňský robot.

Tip: Pokud ovšem připravujete kávu jen pro sebe, zvolte raději ruční mixér se šlehacím nástavcem.

Do sklenice nalijeme čerstvou překapávanou (ideálně vietnamskou) kávu, zalijeme vyšlehanou pěnou a posypeme špetkou skořice. Podáváme s dlouhou lžičkou.

Jak připravit domácí vanilkový sirup?

Do hrnce nalijeme 500 ml vody, přidáme 500 g krupicového cukru a zrníčka z jednoho vanilkového lusku a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme pozvolna dokud nedosáhneme sirupové konzistence. Občas zamícháme. Sirup nalijeme do čistých sklenic, otočíme víčkem dolů, necháme vychladnout a skladujeme v lednici až několik měsíců.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU