Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Vařené hovězí maso je vídeňská specialita, která se tradičně podává s pažitkovou omáčkou. Roman Paulus přichystal jednoduchý návod, díky kterému si ji budete moct připravit i doma. Budete potřebovat mixér a několik základních surovin. Nejdůležitější jsou bílé pečivo, vejce a vývar. Dál už je postup snadný, jako kdybyste si chtěli připravit domácí majonézu. Pažitková omáčka chutná skvěle s Tafelspitz, tedy vařenou květovou špičkou, ale výborně se hodí k libovolnému vařenému masu anebo třeba jako originální náhrada majonézy či tatarské omáčky.

Recept na vídeňskou pažitkovou omáčku

Potřebujeme:  mixér

Suroviny:

  • 150 g toustového chleba
  • asi 0,5 l plnotučného mléka
  • 6 vajec „M“
  • 120 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 300 ml slunečnicového oleje
  • 8 lžic nasekané čerstvé pažitky

Postup:

3 vejce uvaříme natvrdo (10 minut ve vroucí vodě) a 3 syrová vejce rozdělíme bílky a žloutky.

Chléb namočíme v mléce a vyždímáme. Přidáme natvrdo vařená vejce, vývar, hořčici, 3 žloutky, sůl, pepř a rozmixujeme. Do vzniklé hmoty pomalu zamixujeme i olej. Podle potřeby dochutíme a nakonec posypeme nasekanou pažitkou.

 

Podáváme s vařeným masem, jako například Tafelspitz.

 

Tip: Jak připravit domácí hovězí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.