
Vařené hovězí maso je vídeňská specialita, která se tradičně podává s pažitkovou omáčkou. Roman Paulus přichystal jednoduchý návod, díky kterému si ji budete moct připravit i doma. Budete potřebovat mixér a několik základních surovin. Nejdůležitější jsou bílé pečivo, vejce a vývar. Dál už je postup snadný, jako kdybyste si chtěli připravit domácí majonézu. Pažitková omáčka chutná skvěle s Tafelspitz, tedy vařenou květovou špičkou, ale výborně se hodí k libovolnému vařenému masu anebo třeba jako originální náhrada majonézy či tatarské omáčky.
Recept na vídeňskou pažitkovou omáčku
Potřebujeme: mixér
Suroviny:
- 150 g toustového chleba
- asi 0,5 l plnotučného mléka
- 6 vajec „M“
- 120 ml hovězího vývaru
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- 300 ml slunečnicového oleje
- 8 lžic nasekané čerstvé pažitky
Postup:
3 vejce uvaříme natvrdo (10 minut ve vroucí vodě) a 3 syrová vejce rozdělíme bílky a žloutky.
Chléb namočíme v mléce a vyždímáme. Přidáme natvrdo vařená vejce, vývar, hořčici, 3 žloutky, sůl, pepř a rozmixujeme. Do vzniklé hmoty pomalu zamixujeme i olej. Podle potřeby dochutíme a nakonec posypeme nasekanou pažitkou.
Podáváme s vařeným masem, jako například Tafelspitz.
Tip: Jak připravit domácí hovězí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Komentáře (0)
zobrazit vše