Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Vegetariánský burger není jen bezmasou verzí klasického hovězího burgeru pro ty, kteří nekonzumují maso, ale rovněž zajímavým zpestřením stravy všech masožravců. Způsobů, jak připravit vegetariánský burger, je opravdu mnoho, základ může tvořit čočka, cizrna, červená řepa, jáhly, pohanka a dokonce hrášek nebo květák. Roman Paulus používá jako základ červené fazole a vařenou quinou. Pokud navíc sami upečete housku a připravíte omáčku, můžete vytvořit neodolatelný domácí hamburger. Jaké bylinky použít? Jak „vege“ burger opéct? Jakou přílohu podávat? Na všechny tyto otázky získáte odpověď v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu.

Suroviny

  • 800 g červených fazolí Kidney v nálevu (2 plechovky)
  • 80 g strouhanky + na obalení
  • 1 červená cibule
  • směs bylinek (bazalka, listová petržel, koriandr)
  • 50 g quinoy
  • 1 žloutek
  • 1 pálivá paprička
  • pepř
  • sůl
  • rostlinný olej
  • 4 domácí housky na hamburger (recept najdete zde)
  • 4 lžíce bazalkového pesta (recept najdete zde)
  • rukola
  • 8 plátků grilovaného lilku

Postup

Fazole scedíme, vložíme do mixéru a rozmixujeme. Měly by se spojit, ale zároveň obsahovat ještě kousky fazolí. Smícháme se strouhankou, červenou cibulí, nasekanými bylinkami, vařenou quinoou, žloutkem, nakrájenou pálivou papričkou, opepříme, osolíme a necháme 10 minut odležet.

Z připravené hmoty vytvarujeme hamburgery, které ještě obalíme ve strouhance, a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran.

Housku na hamburger rozřízneme a opečeme v grilovací pánvi z obou stran dokřupava.

Obě části opečené housky potřeme bazalkovým pestem, na spodní část položíme pár lístků rukoly, fazolový burger, plátky grilovaného lilku a uzavřeme vrchní půlkou bulky.

Servírování

Hamburger podáváme s bazalkovým pestem, který naservírujeme v misce zvlášť, a zeleninovým crudité (hranolky z čerstvé zeleniny).

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.