Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Vegetariánský burger z červených fazolí

Vegetariánský burger není jen bezmasou verzí klasického hovězího burgeru pro ty, kteří nekonzumují maso, ale rovněž zajímavým zpestřením stravy všech masožravců. Způsobů, jak připravit vegetariánský burger, je opravdu mnoho, základ může tvořit čočka, cizrna, červená řepa, jáhly, pohanka a dokonce hrášek nebo květák. Roman Paulus používá jako základ červené fazole a vařenou quinou. Pokud navíc sami upečete housku a připravíte omáčku, můžete vytvořit neodolatelný domácí hamburger. Jaké bylinky použít? Jak „vege“ burger opéct? Jakou přílohu podávat? Na všechny tyto otázky získáte odpověď v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g červených fazolí Kidney v nálevu
  • 80 g strouhanky + na obalení
  • 1 × červená cibule
  • 50 g quinoy
  • 1 × žloutek
  • 1 × pálivá paprička
  • pepř
  • sůl
  • rostlinný olej
  • 4 × domácí housky na hamburger (recept najdete zde)
  • 4 × lžíce bazalkového pesta (recept najdete zde)
  • rukola
  • 8 × plátků grilovaného lilku
  • směs bylinek (bazalka, listová petržel, koriandr)

POSTUP

Fazole scedíme, vložíme do mixéru a rozmixujeme. Měly by se spojit, ale zároveň obsahovat ještě kousky fazolí. Smícháme se strouhankou, červenou cibulí, nasekanými bylinkami, vařenou quinoou, žloutkem, nakrájenou pálivou papričkou, opepříme, osolíme a necháme 10 minut odležet.

Z připravené hmoty vytvarujeme hamburgery, které ještě obalíme ve strouhance, a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran.

Housku na hamburger rozřízneme a opečeme v grilovací pánvi z obou stran dokřupava.

Obě části opečené housky potřeme bazalkovým pestem, na spodní část položíme pár lístků rukoly, fazolový burger, plátky grilovaného lilku a uzavřeme vrchní půlkou bulky.

Servírování

Hamburger podáváme s bazalkovým pestem, který naservírujeme v misce zvlášť, a zeleninovým crudité (hranolky z čerstvé zeleniny).

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU