Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Bez krému se neobjede žádný dort. Přípravě krému je potřeba věnovat značnou pozornost, neboť vám může zhatit celé vaše dílo, které jste hodiny připravovali. Krém se může srazit, může mít hrudky... Rizik je tu spousta. Roman Paulus vám v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu poradí, jak se těchto rizik vyvarovat a připravit ten nejlahodnější krém. Jedná se o základní recept, který můžete ochutit třeba čokoládou. Pokud si recept našeho šéfkuchaře oblíbíte, budete ho používat nejen při přípravě dortů.

Suroviny

  • 250 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 250 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 250 g žloutků
  • 150 g cukru krystal
  • 35 g bramborového škrobu
  • 1 vanilkový lusk
  • 370 g másla

Postup

Mléko se smetanou přivedeme v hrnci k varu.

Žloutky utřeme s cukrem, bramborovým škrobem a zrníčky vanilky. Přidáme asi ⅓ mléka se smetanou, důkladně promícháme, vlijeme zpět do hrnce se zbylým mlékem a smetanou a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, podobně jako pudink.

Hustý krém vložíme do mísy robota a šleháme, až vychladne. Do studeného krému postupně zašleháváme změklé máslo.

Hotový krém přendáme do misky, přikryjeme fólií a vložíme do lednice, kde vydrží několik dnů. Krém v lednici ztuhne, proto ho před použitím vyndejte, nechte temperovat při pokojové teplotě a znovu vyšlehejte.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.