Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Už jste někdy měli tatarák z tuňáka? Je to výjimečná specialita a šéfkuchař Roman Paulus připravil video recept, abyste si mohli udělat její netradiční verzi. Asijský tuňákový tatarák není vůbec složité připravit. Dozvíte se, jakou část filetu z ryby použít i jak tatarský biftek správně naškrábat. Až ho budete mít hotový, můžete ho nechat jen tak a dochutit jenom pepřem a solí, nebo ho smíchat s japonskou majonézou a korejskou miso pastou. Skvěle bude chutnat v sushi rolce nebo na krevetovém lupínku, ale neuděláte chybu ani když si ho dáte s kouskem topinky nebo jiného opečeného pečiva.

Recept na tuňákový tatarák

Suroviny:

  • 15 lžic (asi 200 g) naškrábaného pupku z čerstvého tuňáka
  • 3 lžíce japonské majonézy
  • 1 lžíce Kočchudžang (Gochujang) pasty
  • 1 lžíce sekané čerstvé pažitky
  • smažené krevetové lupínky k podávání
  • hráškové výhonky na ozdobu

Postup:

Z čerstvého filetu tuňáka seřízneme pupek, který lžící naškrábeme (oddělíme od šlach).

Majonézu, pastu a pažitku promícháme a poté důkladně smícháme s masem.

Servírujeme lžíci tataráku na krevetovém lupínku a ozdobíme mladým výhonkem hrášku.

Na party se bude zvláště vyjímat, pokud bude krevetový lupínek položený na neuvařených luštěninách, jako je čočka nebo cizrna.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.