Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Topinambury jsou skvělou surovinou, která by se měla objevit i ve vaší kuchyni. Nemusí se loupat a příprava je opravdu rychlá. Z topinambur můžete připravit pyré, křupavé chipsy nebo je upéct v troubě. Skvěle se hodí také na přípravu krémové polévky. Uvařte si tento výjimečný recept podle Romana Pauluse a získáte chutný oběd pro celou rodinu.

 

Recept na topinamburový krém

Suroviny:

rostlinný olej

100 g cibule

čerstvý tymián

500 g topinambur

100 g másla

sůl

pepř

100 ml suchého bílého vína

1 l kuřecího vývaru

100 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)

asi 50 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku) na vyšlehání

Na servírování:

zeleninové ragú (šalotka, vařené topinambury, vařená mrkev, listová petržel)

topinamburové chipsy

 

Postup:

V rozehřátém hrnci s olejem orestujeme najemno nakrájenou cibuli dosklovata. Přidáme lístky tymiánu, očištěné (neoloupané) topinambury a asi lžíci másla, osolíme, opepříme a necháme 5 – 8 minut dusit. Podlijeme vínem, necháme provařit, podlijeme vývarem a vaříme doměkka (20 – 25 minut). Přilijeme smetanu, rozmixujeme a ještě propasírujeme. Opět přivedeme k varu, vmícháme lžíci másla, přilijeme trochu studeného mléka a pomocí tyčového mixéru napěníme.

Zeleninové ragú: V pánvi necháme rozpustit lžíci másla, přidáme najemno nakrájenou šalotku a necháme zpěnit. Přidáme vařené topinambury a mrkev nakrájené na kostky a krátce orestujeme. Přidáme nasekanou listovou petržel.

Topinamburový krém podáváme s připraveným ragú a topinamburovými chipsy.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.