Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Rychlá a jednoduchá polévka, která zažene hlad a připomene hodnotu tradičních rodinných pokrmů. Vše díky nevelkému množství kvalitních surovin, které stačí zpracovat podle receptu našeho kuchaře. Roman Paulus vám v následujícím videu ukáže, jak za půl hodiny uvařit skvělou rajčatovou polévku s chlebem. Tato polévka se hodí jako rychlá večeře po návratu z práce, ale i jako jeden chod rodinného oběda. Podívejte se na nejnovější díl Kulinářské akademie Lidlu a dozvíte se nejlepší tipy našeho šéfkuchaře.
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
1 755 kJ / 420 kcal
Bílkoviny
17,10 g
Tuky
4,50 g
Vláknina
8,90 g
Sůl
5,40 g
Sacharidy
81,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřátém hrnci s olivovým olejem opečeme chleba nakrájený na kostky. Jakmile začne chleba zlátnout, přidáme nadrobno nakrájený česnek a restujeme dozlatova. Přidáme rajčata, přilijeme vývar, opepříme, osolíme a vaříme asi 15 minut. Přidáme nahrubo nakrájenou bazalku a polévku rozmixujeme (ne úplně najemno). Polévku přelijeme ještě do rendlíku, ohřejeme a případně dochutíme. Servírujeme ozdobené čerstvou bazalkou a zakápneme trochou olivového oleje.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT