Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Rajčatová polévka není jen chutnou vzpomínkou na letní dny plné slunce, ale rovněž dobrý zdroj výživných látek – hlavně v zimě. Navíc během chladných dnů skvěle zahřeje. V tomto díle Kulinářské akademie Lidlu vám Roman Paulus ukáže, jak připravit výtečnou krémovou rajčatovou polévku s kořenovou zeleninou, olivovým olejem a máslem. Dozvíte se, jak udělat správnou konzistenci, proč je vhodné přidávat do polévek a omáček řapíkatý celer, jaký vývar je do polévek nejlepší a s čím krémovou polévku podávat, aby její chuť byla ještě výraznější. Začněte vařit s naším videem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 161 kJ / 277 kcal
Bílkoviny
5,30 g
Tuky
17,20 g
Vláknina
6,40 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
25,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nakrájenou na kostičky, přidáme řapíkatý celer nakrájený na kostičky, po chvíli i česnek a cibuli nakrájené najemno, bobkový list a rajčata z plechovky, přilijeme zeleninový vývar, dochutíme solí, pepřem a trochou cukru a za občasného míchání vaříme asi půl hodiny.
02.Vyjmeme bobkový list , přilijeme trochu olivového oleje, přidáme natrhané lístky bazalky, stáhneme plamen, přidáme kousek studeného másla a polévku rozmixujeme v hladký krém.
03.Polévku ještě ohřejeme, dochutíme, pokud je to nutné. V případě, že polévka bude příliš hustá, naředíme trochou vývaru.
04.Polévku podáváme s trochou sýrem ricotta, krutony z bílého chleba a lístky bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT