Tomatová omáčka z čerstvých rajčat

play Přehrát video recept
Tomatová omáčka z čerstvých rajčat
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Každý má svůj vlastní a ověřený recept na přípravu rajčatové omáčky a také pokrmy, ke kterým ji nejraději podává. Není se čemu divit, tato populární a všemi oblíbená omáčka je velmi univerzální a hodí se téměř ke všemu – od těstovin přes ryby až po různé druhy masa. Receptů na rajčatovou omáčku je celá řada, nejlíp chutnají ty, které nejsou příliš složité a jejich základ tvoří tradiční suroviny – čerstvá rajčata, kvalitní olivový olej, česnek a voňavá bazalka. Když do omáčky přidáte nasekanou chilli papričku a bílé víno, chuť bude výraznější a získá neopakovatelnou chuť. A právě takový recept na vás nyní čeká v Kulinářské akademii Lidlu. Roman Paulus vám ukáže, co udělat, aby omáčka získala maximální chuť slunné Itálie, jak dlouho ji vařit, aby měla tu správnou konzistenci a ke kterým pokrmům se nejlépe hodí. Připravte si spolu s námi klasickou rajčatovou omáčku.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tomatová omáčka z čerstvých rajčat

  • extra panenský olivový olej
  • 4 × česneku
  • 1 × paprička
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 250 g oloupaných rajčat
  • sůl
  • 20 g másla
  • čerstvá bazalka
  • pepř

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 085 kJ / 259 kcal

Bílkoviny

3,80 g

Tuky

16,80 g

Vláknina

3,60 g

Sůl

0,80 g

Sacharidy

17,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje orestujeme česnek nasekaný nadrobno. Jakmile lehce zezlátne, přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku, promícháme a podlijeme bílým vínem. Přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata (i s jadřinci), osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni 5 - 10 minut, až omáčka zhoustne. Přidáme nakrájenou čerstvou bazalku a vmícháme kousek studeného másla, které omáčku zjemní.

02.Omáčka se hodí k těstovinám nebo rybám.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo