Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Každý má svůj vlastní a ověřený recept na přípravu rajčatové omáčky a také pokrmy, ke kterým ji nejraději podává. Není se čemu divit, tato populární a všemi oblíbená omáčka je velmi univerzální a hodí se téměř ke všemu – od těstovin přes ryby až po různé druhy masa. Receptů na rajčatovou omáčku je celá řada, nejlíp chutnají ty, které nejsou příliš složité a jejich základ tvoří tradiční suroviny – čerstvá rajčata, kvalitní olivový olej, česnek a voňavá bazalka. Když do omáčky přidáte nasekanou chilli papričku a bílé víno, chuť bude výraznější a získá neopakovatelnou chuť. A právě takový recept na vás nyní čeká v Kulinářské akademii Lidlu. Roman Paulus vám ukáže, co udělat, aby omáčka získala maximální chuť slunné Itálie, jak dlouho ji vařit, aby měla tu správnou konzistenci a ke kterým pokrmům se nejlépe hodí. Připravte si spolu s námi klasickou rajčatovou omáčku.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 085 kJ / 259 kcal
Bílkoviny
3,80 g
Tuky
16,80 g
Vláknina
3,60 g
Sůl
0,80 g
Sacharidy
17,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje orestujeme česnek nasekaný nadrobno. Jakmile lehce zezlátne, přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku, promícháme a podlijeme bílým vínem. Přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata (i s jadřinci), osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni 5 - 10 minut, až omáčka zhoustne. Přidáme nakrájenou čerstvou bazalku a vmícháme kousek studeného másla, které omáčku zjemní.
02.Omáčka se hodí k těstovinám nebo rybám.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT